BaDaBum, prva hrvatska digitalna platforma za razvoj dječjih govorno-jezičnih vještina

Platforma je namijenjena djeci predškolske dobi, roditeljima i logopedima, a sadrži vježbe koje unapređuju vještine rane pismenosti kod djece

Bug.hr utorak, 7. prosinca 2021. u 15:50

Od danas je dostupan BaDaBum, prva hrvatska digitalna platforma za razvoj dječjih govorno-jezičnih vještina, namijenjena djeci predškolske dobi, roditeljima i logopedima. Platforma sadrži vježbe i igre koje unapređuju vještine rane pismenosti kod djece i mogu poslužiti kao izvrsna priprema za školu.

BaDaBum platforma namijenjena je za razvijanje vještina i sposobnosti u područjima vezanim za razvoj vokabulara, jezičnog razumijevanja, fonološke svjesnosti, vizualne percepcije, grafomotorike, pažnje, motivacije za čitanjem i pisanjem te predmatematičkih sposobnosti. Trenutno je BaDaBum usmjeren na djecu u dobi od četiri do sedam godina bez obzira imala ona poteškoće u određenim područjima ili su urednog razvoja.

Spoj logopedije i tehnologije

Iza BaDaBum platforme, koja je spoj stručnosti i tehnologije, stoji tim multidisciplinarnih hrvatskih stručnjaka s višegodišnjim iskustvom rada s djecom, stručnjaci iz logopedsko-rehabilitacijskog centra ABC te agencija 404 i Shape.

"Platforma trenutno sadrži 40 radnih listića i 35 igara, a preporuka je korištenje BaDaBuma 30-ak minuta dnevno u društvu roditelja ili logopeda", objašnjava Martina Starčević Perica iz logopedsko-rehabilitacijskog centra ABC.

Putem BaDaBuma moguće je dogovoriti online savjetovanje s logopedom, a kroz platformu i roditelji uče o razvojnim fazama djece te se upoznaju s tehnikama i vježbama kojima mogu sami razvijati njihove vještine.

Platformi BaDaBum možete pristupiti od danas, a u ponudi je nekoliko oblika pretplata. Solo pretplata omogućuje igranje vježbi i igara i praćenje napretka jednog djeteta, Multi pretplata namijenjena ja za dvoje do troje djece, dok Maksi omogućuje korištenje za četvero do šestero djece.