Galaxy Z Flip 3 dobiva konkurenciju - Huawei najavio sklopivi P50 Pocket

Trenutno nije poznato hoće li Huawei P50 Pocket biti dostupan za kupnju i izvan Kine, no više će se informacija znati 23. prosinca na tvrtkinom događaju

Matej Markovinović subota, 18. prosinca 2021. u 19:09

Sklopivi pametni telefoni postaju sve popularniji, što dokazuju i prodajne brojke Samsungovih Galaxy Z Flip 3 i Z Fold 3 modela. Nema dvojbe da južnokorejski proizvođač dominira tim tržištem, pa ih je Huawei još 2019. odlučio „poljuljati“ predstavljanjem Mate X serije, koja ipak nije u potpunosti prepoznata, barem na domaćem tržištu.

Huawei je ovoga puta odlučio najaviti predstavljanje P50 Pocketa, uređaja koji bi trebao žestoko odgovoriti na Galaxy Z Flip 3. Prema već prije procurenim informacijama, navodno će ga krasiti glavni 6,85-inčni zaslon te na stražnjoj strani manji 1-inčni, koji bi trebao služiti za lakše okidanje selfija.

Foto: Harper's Bazaar
Foto: Harper's Bazaar

Međutim, ono što će ponajviše privući kupce upravo je dizajn P50 Pocketa. Naime, sudeći prema fotografijama uređaja objavljenim u modnom časopisu Harper's Bazaar, Huaweijev će „preklopnik“ imati zlatno kućište ukrašeno zanimljivom teksturom, pa se može zaključiti da će on služiti kao svojevrsni modni dodatak te se tako dopasti ženskim kupcima.

Foto: Harper's Bazaar
Foto: Harper's Bazaar

Kako prenosi Gizmochina, „šuška“ se da će P50 Pocket doći i u bijeloj varijanti, koja će biti odličan izbor i za modno osviještene muškarce. Detaljnije specifikacije još nisu poznate, no očekuje se da će ih Huawei službeno otkriti već 23. prosinca.

Foto: Harper's Bazaar
Foto: Harper's Bazaar