Navijači hrvatske nogometne reprezentacije dobivaju svoj digitalni token VATRENI

Hrvatski nogometni savez slijedi primjer svjetskih i domaćih klubova te u suradnji s dvije hrvatske tvrtke planira lansirati loyalty kripto token VATRENI, kao i prateću mobilnu aplikaciju

Sandro Vrbanus utorak, 11. siječnja 2022. u 14:06

Hrvatski nogometni savez objavio je kako se pridružuje svjetskoj nogometnoj tehnološkoj revoluciji i "novoj navijačkoj eri", predstavljanjem vlastitog digitalnog tokena zapisanoga na blockchainu. Slične nogometne tokene već je, primjerice, u prodaju pustio i Dinamo, jednako kao i neki poznatiji klubovi Europe i svijeta.

HNS-ov digitalni token zvat će se, logično, VATRENI, a bit će lansiran u suradnji s dvije hrvatske tvrtke – AMPnet i Biznisport. Ovim nogometni savez želi, kako kažu, dati milijunima vjernih navijača Hrvatske više prilika za interakciju s igračima, sudjelovanje u odlukama HNS-a i drugim mogućnostima koje će biti ekskluzivno omogućene samo za vlasnike tokena. Ovaj će token tako biti moguće zamijeniti za limitirane ekskluzivne predmete i VIP iskustva, poput potpisanih dresova, posjeta treningu i slično.

Kriptovaluta za navijače

"Iskorakom na kripto tržište pratimo globalne trendove, a pritom se želimo još bolje povezati s našim navijačima i omogućiti im prilike koje do sada nisu imali. Posebno sam ponosan što u ovom projektu surađujemo s hrvatskim tvrtkama jer smatramo da je hrvatsko znanje u IT-u apsolutno konkurentno te da time dobivamo partnere koji su jednako posvećeni suradnji poput nas", izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Pretprodaja ograničenog broja loyalty tokena VATRENI u ovom trenutku još nije omogućena svima. Svi zainteresirani za kupnju tokena mogu dobiti više informacija o ovom kriptotokenu na ovom linku, gdje se mogu i upisati na listu čekanja.

Pretprodaja se otvara 20. siječnja, a HNS najavljuje da će plaćanje ovim tokenom biti omogućeno putem službene aplikacije od 30. travnja. Ukupno se planira izdati 30 milijuna tokena VATRENI tijekom naredne četiri godine. Token će biti izlistan i na mjenjačnici Uniswap, tako da će se njime moći trgovati i mijenjati ga za druge kriptovalute.