GNK Dinamo lansirao svoj fan token $DZG

Slijedeći primjer daleko većeg i bogatijeg kluba Paris Saint-Germain, i zagrebački je Dinamo u prodaju pustio svoj token za navijače. Čak 300.000 $DZG tokena rasprodano je u nekoliko minuta

Sandro Vrbanus srijeda, 29. rujna 2021. u 17:21

Jedan od najzvučnijih nogometnih transfera ove godine, onaj Lea Messija u redove francuskog PSG-a, plaćen je bio i kriptovalutama, i to PSG-ovim fan tokenima, čijom je "većom količinom" Messi tada bio nagrađen. Ovaj token izdan je u suradnji s platformom Socios.com, a da i hrvatski ljubitelji nogometa imaju svoj fan token, pobrinuo se zagrebački GNK Dinamo.

Oni su s istom platformom dogovorili partnersku suradnju, kao prvi u Hrvatskoj i regiji, i u prodaju su pustili svoje fan tokene. Digitalni token nosi oznaku $DZG, a ove srijede (29. rujna) u 13 sati bio je službeno ponuđen navijačima.

Rasprodani u rekordnom roku

Ograničeni broj od 300.000 $DZG fan tokena rasprodan je u aplikaciji Socios.com u manje od 6 minuta, objavili su iz Dinama. Prema podacima koje je Dinamu dao Socios.com, radi se o jednom od rekordno kratkih rokova u kojem su rasprodani svi fan tokeni nekog kluba. Početna cijena jednog tokena bila je 2 eura.

U narednom razdoblju u aplikaciji će biti dostupna nova količina fan tokena za navijače, najavljuju iz kluba, a informacije o tome navijači mogu pratiti na službenim kanalima kluba.

Vlasnici $DZG fan tokena imat će razne mogućnosti za sudjelovanje u aktivnostima i interakciji s klubom, moći će sudjelovati u anketama i imati niz drugih pogodnosti. Navijači Dinama koji su kupili Dinamov fan token u ovom prvom periodu moći će unutar aplikacije Socios.com glasovati u prvoj anketi za naziv juniorskog terena Dinamove nogometne škole na stadionu Maksimir prema jednoj od legendi kluba, kažu iz GNK Dinama.