GNK Dinamo lansirao svoj fan token $DZG

Slijedeći primjer daleko većeg i bogatijeg kluba Paris Saint-Germain, i zagrebački je Dinamo u prodaju pustio svoj token za navijače. Čak 300.000 $DZG tokena rasprodano je u nekoliko minuta

Sandro Vrbanus srijeda, 29. rujna 2021. u 17:21

Jedan od najzvučnijih nogometnih transfera ove godine, onaj Lea Messija u redove francuskog PSG-a, plaćen je bio i kriptovalutama, i to PSG-ovim fan tokenima, čijom je "većom količinom" Messi tada bio nagrađen. Ovaj token izdan je u suradnji s platformom Socios.com, a da i hrvatski ljubitelji nogometa imaju svoj fan token, pobrinuo se zagrebački GNK Dinamo.

Oni su s istom platformom dogovorili partnersku suradnju, kao prvi u Hrvatskoj i regiji, i u prodaju su pustili svoje fan tokene. Digitalni token nosi oznaku $DZG, a ove srijede (29. rujna) u 13 sati bio je službeno ponuđen navijačima.

Rasprodani u rekordnom roku

Ograničeni broj od 300.000 $DZG fan tokena rasprodan je u aplikaciji Socios.com u manje od 6 minuta, objavili su iz Dinama. Prema podacima koje je Dinamu dao Socios.com, radi se o jednom od rekordno kratkih rokova u kojem su rasprodani svi fan tokeni nekog kluba. Početna cijena jednog tokena bila je 2 eura.

U narednom razdoblju u aplikaciji će biti dostupna nova količina fan tokena za navijače, najavljuju iz kluba, a informacije o tome navijači mogu pratiti na službenim kanalima kluba.

Vlasnici $DZG fan tokena imat će razne mogućnosti za sudjelovanje u aktivnostima i interakciji s klubom, moći će sudjelovati u anketama i imati niz drugih pogodnosti. Navijači Dinama koji su kupili Dinamov fan token u ovom prvom periodu moći će unutar aplikacije Socios.com glasovati u prvoj anketi za naziv juniorskog terena Dinamove nogometne škole na stadionu Maksimir prema jednoj od legendi kluba, kažu iz GNK Dinama.Više od 20 sati odličnog zvuka za van

MARSHALL Stockwell II

60-20,000 Hz, play time 20+ hours, 5-12 V, 3 A USB-C, 180 x 161 x 70 mm, 1.38 kg

1.599 kn 1.899 kn Kupi