HŽPP Planer - detaljan pregled voznog reda i praćenje vlakova u stvarnom vremenu

HŽPP Planer je praktična aplikacija koja nudi pregled voznog reda Hrvatskih željeznica, kao i mogućnost praćenje točne lokacije vlakova u stvarnom vremenu te još šačicu drugih stvari koje će korisne biti svima onima koji svakodnevno ili povremeno putuju domaćim vlakovima…

Matija Gračanin utorak, 8. veljače 2022. u 06:00
OSNOVNI PODACI
Naziv HŽPP Planer 
Namjena Vozni red i praćenje vlakova
Android Google Play
iOS Nema
Cijena Besplatan

Mnogi se svakodnevno oslanjaju na vlakove kako bi došli na svoja odredišta, a upravo njima će ova aplikacija itekako dobro doći. Naime, ne samo da nudi pregled voznoga reda vlakova kako bi se jednostavnije planiralo putovanje, nego HŽPP Planer nudi i čitav niz drugih korisnih informacija.

Tako je tu podrška za praćenje GPS pozicije niskopodnih elektromotornih i dizel-motornih vlakova u stvarnom vremenu pa je lako moguće doznati u blizini kojeg stajališta se traženi vlak nalazi, koliko je od njega udaljen i kolika mu je trenutačna brzina.

Tu je mogućnost pretraživanja kolodvora i stajališta, pregledavanje novosti iz stanja u prometu, pregled najnovijih vijesti, informacije o kašnjenjima vlakova i drugo. No, ključna prednost ove aplikacije nalazi se u korisnim detaljima.

Primjerice, prilikom traženja voznog reda dovoljno je upisati polazni i odredišni kolodvor te definirati i druge parametre, a aplikacija će prikazati informacije o broju vlaka, polasku, dolasku, trenutačnoj  poziciji vlaka, trajanju putovanja, broju presjedanja i cijeni.

Moguće je doznati i na koji vlak valja sjesti, koliko dugo se voziti i na kojoj stanici izaći, kao i vrijeme čekanja na dolazak drugog vlaka te doznati na kojim će se kolodvorima morati presjedati. Zgodno je i to što se za željene relacije podaci mogu preuzeti pa se aplikacija može koristiti i kada internetske veza nije dostupna.

Oni koji redovito putuju mogu definirati relacije putovanja kako ne bi svaki put morali iznova upisivati  polazište i odredište te unositi druge parametre ili, primjerice, označiti određene postaje kao omiljene. Tu je i podrška za notifikacije pa će se barem podatak o kašnjenju vlaka dobiti na vrijeme, jednako kao o novosti. Dakako, mogućosti i korisnog sadržaja ima još, pa se HŽPP Planer jednostavnom nameće kao nezaobilazna aplikacija za sve one koji redovito putuju vlakovima.