Samsung Galaxy S23 Ultra navodno će imati novi 200-megapikselni senzor

Iako je Samsung već predstavio 200-megapikselni ISOCELL HP1 i HP3, uskoro bi trebao stići HP2 koji će navodno biti najnapredniji senzor do sad

Matej Markovinović srijeda, 3. kolovoza 2022. u 09:35
📷 Foto: Agence Olloweb, Unsplash
Foto: Agence Olloweb, Unsplash

U posljednjih 10 mjeseci, Samsung je predstavio dva 200-megapikselna senzora za pametne telefone – ISOCELL HP1 i ISOCELL HP3.

Unatoč činjenici da već postoji HP3 inačica, renomirani leaker Ice Universe tvrdi da će južnokorejski tehnološki gigant izbaciti 200-megapkiselni ISOCELL HP2, koji će svoje mjesto pronaći u nadolazećem Galaxy S23 Ultra mobitelu.

„Senzor od 200 MP na S23 Ultri je nepredstavljeni HP2, siguran sam gotovo 100 posto“, napisao je Ice Universe na Twitteru te je dodao kako će HP2 biti bolji od već predstavljenih HP1 i HP2 senzora.

Kako prenosi GSM Arena, ISOCELL HP1 prvi je senzor od 200 MP, kojeg ćemo imati priliku vidjeti već ovog mjeseca u nadolazećem Motorolinom flagshipu. HP3 nešto je manji, ali ima brže automatsko fokusiranju zahvaljujući novom dizajnu piksela.

Više detalja o nadolazećem Samsungovom 200-megapikselnom senzoru nije poznato. No, podsjećamo da je tehnološki analitičar Ming-Chi Kuo rekao još početkom srpnja da će nadolazeća Galaxy S23 serija koristiti isključivo Snapdragon procesore u svim regijama.

Vijest je oduševila brojne korisnike koji su još 2020. godine pokrenuli peticiju tražeći od Samsunga da prestane koristiti problematične Exynos čipove. Ako se to uistinu ostvari i još k tome S23 Ultra dođe s najnaprednijim 200-megapikselnim senzorom, konkurenti će morati „zasukati rukave“ i poraditi na svojim nadolazećim flagship mobitelima.