Dragon Age: Dreadwolf je igriv od početka do kraja, no izlazak se još ne nazire

Četvrti nastavak Dragon Agea je dobio službeni podnaslov Dreadwolf u lipnju ove godine, a prema novom izvješću, autori su dovršili sav sadržaj kojeg sada trebaju pomno preispitati i balansirati

Damir Radešić subota, 29. listopada 2022. u 19:55

Izuzev otkrivanja službenog naziva Dragon Age: Dreadwolf, o četvrtom poglavlju ovog popularnog RPG serijala smo malo toga mogli čuti. Prisjetimo se, BioWare je krenuo s razvojem davne 2015. godine, no privremeno su ga zaustavili kako bi usmjerili snage na Mass Effect Andromedu nakon čijeg izlaska je početkom 2017. nastavljen. Sreća za fanove nije potrajala predugo jer su BioWare i Electronic Arts u potpunosti otkazali čitavu priču jer "nije bilo prostora za monetizaciju nakon izlaska", što je pak rezultiralo odlaskom brojnih originalnih developera uključujući Mikea Ladlawa.

Forsirajući igru kao "live service" na temelju Anthema, EA je restartao razvoj pod kodnim imenom Morrison, no nakon što se Anthem pokazao kao veliki promašaj što je čak dovelo do njegovog gašenja i zbog velikog uspjeha Star Wars Jedi: Fallen Ordera, izdavači i autori su odlučili iz Dragon Agea izbaciti multiplayer komponentu i razvijati ga isključivo kao single-player iskustvo.

Prema novom priopćenju, rezultati se napokon vide, pa je tako Dragon Age: Dreadwolf u trenutnom stadiju igriv od prvih animacija uvoda u igru, pa do samog kraja, no kako i sami kažu, iako je alpha testiranje službeno započelo, posla ima još mnogo. Plan im je fokusirati se na važne aspekte igre u čemu će im pomoći zajednica igrača s kojom surađuju neko vrijeme, kao i testirati sve dijelove igrivosti što uključuje nezaobilazne odnose među likovima, naraciju i nove sadržaje poput Minrathousa, glavnog grada carstva Tevinter koji se i ranije spominjao u njihovim igrama, a u novom poglavlju će činiti važno područje igrivosti.

Realno, iako ništa konkretno nismo doznali o samoj igri, dobro je znati da se stvari napokon počinju kretati obzirom da je Dragon Age jedan od značajnijih serijala RPG žanra. Na kraju ovog izvješća kojeg u cijelosti možete pronaći ovdje, spomenuto je i kako je manji tim developera BioWarea zadužen za stvaranje koncepta narednog Mass Effecta, dok se razvoj novih sadržaja za Star Wars The Old Republic nastavlja nesmanjenom žestinom.