Ova aplikacija pretvara Apple Watch Ultru u ronilačko računalo

Iako Apple Watch Ultra ima Depth aplikaciju za amatersko ronjenje i plivanje, nedostajala mu je prava ronilačka aplikacija koja bi mogla iskoristiti sve njegove napredne funkcije

Matej Markovinović srijeda, 30. studenog 2022. u 06:00
📷 Foto: Apple
Foto: Apple

Apple Watch Ultra predstavljen je u rujnu ove godine kao prvi tvrtkin robusni pametni sat, koji se od sada, zahvaljujući aplikaciji Oceanic Plus, može koristiti kao pravo ronilačko računalo. Riječ je o aplikaciji koju je razvio renomirani ronilački brend Huish Outdoors u kolaboraciji s Appleom, a koja nudi sve relevantne informacije za raznorazne pothvate ronjenja.  

Naime, iako je Watch Ultra dolazio s nativnom Depth aplikacijom, ona se nije mogla koristiti kao ronilačko računalo, već za neke „laganije“ svrhe. Oceanic Plus u potpunosti je drugačiji, pa tako radi na dubinama do 40 metara, upozorava korisnike ako prebrzo zaranjaju ili izranjaju te pokazuje procijenjeno vrijeme potrebno za povratak na površinu.

Osim toga, korisnici unutar Ocean Plus aplikacije mogu postaviti željeni smjer ronjenja, a tu je i planer koji prije ronjenja uzima u obzir plimu, temperaturu, vidljivost i struje, kako bi bili spremni na apsolutno – sve. Ako što pođe po zlu, aplikacija će upozoriti korisnika pomoću Taptic Engine funkcije na satu i zaslona.

Oceanic Plus aplikacija, doduše, nije u potpunosti besplatna. Drugim riječima, postoji besplatni plan koji uključuje osnovne funkcije ronjenja, poput mjerenja dubine i vremena, ali značajke poput praćenja dekompresije, lokacije i slično, zahtijevaju mjesečnu pretplatu od 9,99 dolara, odnosno godišnju od 129 dolara.

Više informacija o Oceanic Plus aplikaciji i njenom razvoju, dostupno je u na Appleovoj službenoj stranici.