The Witcher 3: Wild Hunt dobio masivnu (i besplatnu!) nadogradnju grafike i igrivosti

Premda je očito kako su grafička poboljšanja osnova nove nadogradnje kojom je The Witcher 3: Wild Hunt osuvremenjen, ispod površine se krije i niz poboljšanja same igrivosti

Damir Radešić srijeda, 14. prosinca 2022. u 17:14

The Witcher 3: Wild Hunt je objavljen prije sedam godina i kao takav predstavlja jedan od ponajboljih RPG-ova svih vremena koji je i dan danas zanimljiv igračima, što dokazuju i prodajne brojke kada se igra nađe na kakvom popustu. Iako mnogi developeri nakon toliko dugo vremena ne mare pretjerano za svoje naslove, ekipa CD Projekt RED-a je odlučila osvježiti spomenuti naslov novom nadogradnjom koja je od danas aktivna, a ispod površine krije svu silu poboljšanja zbog kojih će brojni fanovi ponovo kročiti stopama Geralta or Rivie.

U osnovi, ovaj "Next-Gen Update", kako ga nazivaju, donosi niz grafičkih poboljšanja, uključujući famozni ray tracing, podršku za DLSS 3 i razne ambijentalne efekte poput poboljšanih sjenčanja zbog čega igra izgleda kao da je jučer stigla na tržište. Svi važniji likovi poput Geralta, Yenneffer i Ciri, da spomenemo samo neke, su dobili nadograđene teksture, kao i vlastite sjene visoke rezolucije, dok je vječno nezgodno probijanje kose kroz oklope navodno u potpunosti riješeno.

Nadalje, u igru je dodan "photo mode", odnosno mogućnost igranja s kamerom i uzimanja atraktivnih snimki zaslona tijekom igranja zbog čega će društvene mreže ponovo biti preplavljene screenshotima iz Witchera, a uveden je i alternativni pogled koji približava kameru glavnom liku, što pak navodno pruža bolji osjećaj prostora prilikom kretanja i borbe.

Uz nekolicinu modova kreiranih od strane igrača koji su sada sastavni dio igre, igračima je dostupno brzo bacanje magija preskakanjem ranije procedure izbora iz kružnog izbornika, dodani su novi filteri na mapi, Geralt može preživjeti padove s veće visine, umanjenu mapu i prikaz zadataka je moguće automatski sakriti kada nismo u borbi ili koristimo osjetila, igranje s kontrolerom je poboljšano na nekoliko načina i tako redom.

Dakako, nisu zaboravljeni ni ispravci tehničkih nedostataka koji se vuku od samog izlaska, a valja spomenuti i kako ova nadogradnja odnosi i neke sadržaje inspirirane Netflixovim televizijskim serijalom poput novog sporednog zadatka ili seta oklopa.

Nažalost, zbog hardverskih ograničenja, grafička poboljšanja će biti vidljiva isključivo na PlayStationu 5, Xboxu Series X|S i PC-u, na kojem su dodane i neke dodatne opcije za manipuliranje kvalitetom prikaza, dok će se igrači na starijoj generaciji konzola i na Switchu morati zadovoljiti ispravcima i novim sadržajima. U svakom slučaju, hvale vrijedan posao koji će mnoge natjerati da ponovo prožive avanture Geralta od Rivie ili ih isprobaju po prvi puta, a da stvar bude bolja, ova nadogradnja je u potpunosti besplatna i dostupna svima.