Revolut ima rješenje za one koji i dalje razmišljaju u kunama

Hrvatska je upravo prešla s kune na euro, no za prilagodbu našeg sustava razmišljanja i percepcije vrijednosti trebat će još neko vrijeme. Revolut je stoga u svoju aplikaciju integrirao valutni kalkulator

Sandro Vrbanus srijeda, 18. siječnja 2023. u 18:51

Revolut je bio prva banka u Hrvatskoj koja je sve vrijednosti i depozite svojih korisnika pretvorila iz kuna u eure. Dogodilo se to tjednima prije službenog prelaska Hrvatske na euro, a za sada se čini kako je konverzija, obavljena 12. prosinca, prošla bez problema. Dok su se domaće "prave" banke mučile s dostupnošću svojih servisa, sustava za kartična plaćanja i mobilnih aplikacija tijekom prvih sati i dana ove godine, Revolut je cijelu tu strku izbjegao obavivši tehnikalije ranije.

Valutni kalkulator

Nakon što je Hrvatska i službeno prihvatila euro kao svoju valutu, a plaćanja u kunama više se ne obavljaju, mnogim korisnicima i dalje je "u glavi" kuna. Percepcija vrijednosti koju smo gradili godinama sada zahtijeva malo mentalne gimnastike i preračunavanja iz eura u kune kako bismo vidjeli "koliko nešto zapravo košta". Sigurno je da će privikavanje na euro u tom pogledu potrajati još neko vrijeme, a u Revolutu su nam odlučili pomoći oko toga.

Samo za korisnike iz Hrvatske, kojima je službena valuta "odjednom" umjesto kune postala euro, popularna digitalna banka Revolut u svoju je mobilnu aplikaciju dodala – kalkulator za pretvaranje vrijednosti iz eura u kune i obratno. Oni kojima "mozak još ne radi u eurima" tako si mogu pomoći mogu ovim jednostavnim kalkulatorom. Unutar Revolutove aplikacije novi euro konverter možete pronaći u obliku widgeta na početnoj stranici, samo scrollanjem prema dolje, hrvatskim je korisnicima uključen po defaultu.

Za sve ostale, koji i dalje muku muče s preračunavanjem eura u kune – tu je službena aplikacija euroHR.