Nothing Phone (2) stiže već ovoga srpnja

Phone (1) oduševio je korisnike svojim dizajnom, ali nije toliko 'zaživio' kako se mislilo. Nothing to želi promijeniti s nadolazećim Phoneom (2), koji će biti poboljšan u vidu specifikacija i performansi

Matej Markovinović petak, 26. svibnja 2023. u 17:26
📷 Foto: Thai Nguyen, Unsplash
Foto: Thai Nguyen, Unsplash

Nije tajna da Nothing sprema svoj novi mobitel, Phone (2), koji bi korisnicima trebao pružiti performanse dostojne flagshipa, prepoznatljivu transparentnu stražnjicu s LED-icama te ispraviti probleme koji je imao njegov prethodnik.

Iako točan datum predstavljanja Phonea (2) još nije objavljen, izvršni direktor Nothinga, Carl Pei, potvrdio je u intervjuu za Forbes da će se globalno predstavljanje održati već ovoga srpnja.

Teaser fotografija Nothingovog Phonea (2) 📷 Foto: Nothing
Teaser fotografija Nothingovog Phonea (2) Foto: Nothing

Što se, pak, tiče specifikacija, Pei je napomenuo da će Nothingov novi mobitel imati nešto veću bateriju od svoga prethodnika. Naime, nadolazeći Phone (2) imat će bateriju kapaciteta 4.700 mAh, što je za 200 mAh veće od one u Phoneu (1).

Hoće li se to odraziti na autonomiju ostaje za vidjeti, jer je Pei rekao još u ožujku da će Phone (2) biti pogonjen Qualcommovim Snapdragon 8+ Gen 1 SoC-om, koji je poznat po svom pregrijavanju i energetskoj neučinkovitosti.

Podsjetimo, Nothing Phone (1) predstavljen je prošle godine sa 6,55-inčnim OLED zaslonom od 120 Hz, Snapdragonom 778+ SoC-om uparenim s 8 ili 12 GB RAM-a te 128 ili 256 GB interne memorije i sustavom kamera s dva 50-megapikselna senzora. Mobitel je stigao na tržište s Nothing OS-om temeljenim na Androidu 12, a prema obećanjima tvrtke, dobit će tri velika Android ažuriranja i četiri godine sigurnosnih zakrpi.