Huawei priprema mobitel sa 6,9-inčnim zaslonom

Huawei priprema mobitel sa 6,9-inčnim zaslonom, navodno se radi o modelu Mate 20 Pro koji bi se na tržištu trebao pojaviti najkasnije tijekom prvog kvartala iduće godine

Stjepan Bilić utorak, 12. lipnja 2018. u 20:30

Unatoč tome što je relativno nedavno predstavio nove modele iz P i Mate serija Huawei ne miruje, već radi na novim modelima koji bi se na tržištu trebali pojaviti krajem ove (Q4), ili najkasnije početkom iduće, 2019. godine (Q1).

Iz korejskih izvora tako nam stižu glasine o novom Huaweijevom mobitelu s velikim zaslonom. Navodno se radi o Mate 20 Pro uređaju koji će prema izvoru biti opremljen velikim, 6,9-inčnim zaslonom. Izvor navodi kako će zaslon biti OLED te kako će nositi Samsungov potpis.

Korejski izvori navode kako je Samsung već isporučio „probnu“ količinu zaslona dok bi puna proizvodnja trebala krenuti negdje tijekom trećeg kvartala 2018. godine. Ako se glasine ispostave kao točne, ovo će biti Huaweijev mobitel s najvećim zaslonom do sada.

Naime, Mate 20 Pro sa 6,9-inčnim zaslonom, imat će za 0.9 inča veći zaslon od aktualnog Mate 10 Pro modela te za 0,8 inča veći zaslon od također aktualnog P20 Pro modela. Za ostatak specifikacija vezano uz procesor, količinu radne i podatkovne memorije, kamere i dr. morat ćemo se još neko vrijeme strpjeti.

Iako će Mate 20 Pro imati najveći zaslon od svih Huaweijevih mobitela do sada, rekord u veličini zaslona još će neko vrijeme držati Samsung sa svojim Galaxyjem W iz 2014. godine koji je stigao sa 7-ičnnim zaslonom.