iOS 11 na 85% Appleovih mobilnih uređaja

Apple je objavio posljednje podatke o zastupljenosti iOS platforme u kojima je glavna zvijezda iOS 11, od idućeg mjeseca pratit će se zastupljenost njegovog nasljednika – iOS-a 12

Stjepan Bilić srijeda, 5. rujna 2018. u 13:32

Apple zadnjih mjeseci nije bio previše ažuran po pitanju objave podataka vezano uz zastupljenost iOS platforme. Podsjetimo, zadnji podaci na njihovim službenim internetskim stranicama još do jučer su datirali od 31. svibnja 2018. godine.

No, Apple se trgnuo i 3. rujna objavio najsvježije podatke u kojima stoji kako je iOS 11 zastupljen na 85% tvrtkinih mobilnih uređaja. Razlog tomu je zasigurno skori dolazak iOS-a 12 kojeg će Apple predstaviti 12. rujna, zajedno s novim iPhoneima i iPadima.

Naime, Apple po izlasku novih mobilnih uređaja i softvera voli promidžbe radi isticati kojom je brzinom najnovija inačica operacijskog sustava prihvaćena od strane korisnika. Sada kada smo dobili konačni postotak mobilnih uređaja koje pogoni još uvijek aktualni iOS 11, ujedno smo dobili i dobar temelj za buduće usporedbe s iOS-om 12.

Budući da je 85% uređaja na iOS-u 11, ostatak od 15% podijelili su uređaji na kojima je se još uvijek nalaze iOS 10 i stariji. Prema Appleovim podacima iOS 10 na svojim mobilnim uređajima koristi 10% korisnika. Starije inačice (iOS 9 i stariji) još uvijek na životu drže 5% Appleovih iPhonea i iPada.