Stigao Razer Phone 2 sa Snapdragon 845 SoC-om i Chroma LED osvjetljenjem

Razer je i službeno predstavio gamerski smartphone Razer Phone 2 koji donosi poboljšanja što se tiče zaslona i kamera, podršku za bežično punjenje te Qualcommov Snapdragon 845 čip

Matija Pavlić petak, 12. listopada 2018. u 08:49

Razer je i službeno predstavio nasljednika svojeg gamerskog pametnog telefona Razer Phone. Novi Razer Phone 2 donosi Qualcommov Snapdragon 845 čip te poboljšanja koja se tiču zaslona i kamera.

Ugrađen je 5,7-inčni IGZO LCD QHD zaslon u klasičnom 16:9 formatu sa svjetlinom od 580 nita što pomaže u očuvanju detalja pri tamnijim scenama. Također, zadržana je frekvencija osvježavanja slike od 120 Hz te je podržana HDR tehnologija i DCI-P3 spektar boja.

Razer Phone 2 donosi 8 GB RAM-a, 64 GB interne UFS memorije, a tu je i baterija s kapacitetom od 4000 mAh s uključenom podrškom za brzo QuickCharge 4.0+ punjenje, kao i Qi bežično punjenje.

Upravo zbog spomenute podrške za bežično punjenje stražnja strana kućišta telefona sada je staklena, dok je ostatak uređaja i dalje izrađen od aluminija obrađenog CNC strojevima, s time da cijeli uređaj sada ima IP67 certifikat (otpornost na utjecaje vode).

Fotografska komponenta uključuje dvostruku stražnju kameru, glavnu 12-megapikselnu kameru s Dual Pixel autofokusom, OIS-om i otvorom blende f/1.75 te sekundarne 12-megapikselne telephoto kamere s 2x povećanjem. Omogućeno je snimanje 2160p pri 60 sličica u sekundi te slow-motion snimanje u 1080p rezoluciji pri 120 sličica u sekundi. Selfie kamera je i dalje 8-megapikselna te sada ima podršku za snimanje 1080p sadržaja pri 60 sličica u sekundi.

Zvučna komponenta uključuje prednje stereo zvučnike s Dolby Atmos certifikatom s uključenim namjenskim pojačalima. Telefon nema 3,5-milimetarski priključak za slušalice, no prisutan je USB Type-C priključak na koji se između ostalih mogu spojiti namjenske Razerove slušalice s Chroma LED osvjetljenjem.

I sam Razer Phone 2 dolazi s implementiranim Chroma osvjetljenjem i to u logu koji se nalazi sa stražnje strane uređaja i automatski se prilagođava prema osvjetljenju na zaslonu. Osim loga posebnost telefona je i hlađenje bazirano je na sustavu parne komore.

Razer kao operativni sustav za ovaj uređaj spominje Android 8.1 Oreo, no tvrtka obećava brz dolazak nadogradnje na Android 9.0 Pie. Razer Phone 2 bit će moguće nabaviti u dvije inačice, običnoj koja će stajati 850 eura i premium satenskoj inačici koja će stajati 100 eura više.

Uz sam telefon korisnici mogu nabaviti i razne dodatke poput već spomenutih slušalica, maskica ili pak postolja za bežično punjenje.