NASA istražuje SpaceX zbog Muskovog pušenja marihuane

Elon Musk ove godine si je maksimalno otežao život nepromišljenim potezima. Ovoga puta radi se o dva-tri dima "trave" koji su izazvali negodovanje u NASA-i

Sandro Vrbanus srijeda, 21. studenog 2018. u 18:53

Šef Tesle i SpaceX-a Elon Musk početkom rujna gostovao je na podcastu Joea Rogana i tamo, u opuštenoj atmosferi, popio nekoliko gutljaja viskija i povukao par dimova iz Roganovog smotuljka. Dakako, riječ je bila o marihuani, a snimka tog trenutka instantno je postala internetski "meme". No, kod Muskovih poslovnih partnera kojima njegova kompanija lansira opremu, a uskoro i ljude, u svemir, nema prostora za šalu.

Kako piše Washington Post, NASA je pokrenula istragu nad SpaceX-om i Boeingom. Motivirani neodgovornim ponašanjem Elona Muska žele provjeriti poštuju li se kod njihovih poslovnih partnera sva pravila o sigurnosti na radu, te provodi li se politika nulte tolerancije na droge i alkohol. Kompanijska kultura vrlo je bitna jer može negativno utjecati na sigurnost svemirskih letova.

Iz SpaceX-a i Boeinga su javno priopćili kako je u njihovim pogonima po ovom pitanju sve u najboljem redu, te kako ne bi smjelo biti problema u suradnji s NASA-om.

Musku, znamo, ovo nije prvi puta ove godine da se jednim nepromišljenim potezom doveo u probleme. Zbog tvita od samo nekoliko riječi SEC ga je kaznio s 20 milijuna dolara i smjenom s čela upravnog odbora Tesle.