Elon Musk najavio da Tesla službeno stiže i u Hrvatsku

Nakon proširenja na istok Europe, Tesle će se početkom godine moći naručiti iz, te dobiti isporučene u Hrvatsku

Sandro Vrbanus utorak, 24. rujna 2019. u 12:54

Nedavno smo izvještavali o tome kako je na Teslinom službenom Twitter računu bilo objavljeno da se njihove automobile može službeno kupiti iz zemalja s istoka Europe – Poljske, Mađarske, Rumunjske i nama najbliže Slovenije.

Sinoć se, pak, putem istog medija Elon Musk dopisivao s korisnicima ovih automobila i jedan od njih upitao ga je kada bi se prodajna mreža Tesle mogla proširiti i na Slovačku, na što je šef kompanije tvitnuo:

Dakle, Slovačka, ali i Hrvatska, Srbija i većina Istočne Europe dobit će službenu podršku za naručivanje Tesli putem Interneta, te isporuku izravno u te zemlje – početkom sljedeće godine.

Zanimljivo je da se ovom prilikom Musk osvrnuo i na porijeklo samog Nikole Tesle, te napomenuo kako će ga učiniti ponosnim jer će "njegove automobile dovesti u njegove zemlje porijekla". Musk je očito upućen u poznate nam političke prepirke o Teslinom porijeklu koje se vode posljednjih desetljeća, pa je istovremeno spomenuo i Hrvatsku i Srbiju kao "Tesline zemlje" – što nije spriječilo tviteraše da se ispod njegove objave odmah počnu svađati.

Ne uplićući se u ove rasprave, s nestrpljenjem čekamo vidjeti Teslin webshop s izraženim cijenama u kunama, kao i službene cijene njihovih automobila na našem tržištu.