Mercedes uronio G-klasu u epoksidnu smolu

Kako bi privukli pažnju na predstavljanje novog modela, Mercedesovi su ljudi izradili najveću instalaciju sa smolom na svijetu

Sandro Vrbanus nedjelja, 14. siječnja 2018. u 16:33

Epoksidna smola materijal je pogodan za razne namjene, od zaštite i presvlačenja drugih materijala, preko izrade dekoracija i nakita, pa sve do – kako ćemo sada vidjeti – umjetničkih djela. Mercedes-Benz će, naime, sljedećega tjedna na Detroit Motor Showu predstaviti novu inačicu svojeg legendarnog terenca G-klase, pa su za te potrebe izradili umjetničku instalaciju, i to ne bilo kakvu, nego najveću instalaciju od epoksi smole na svijetu.

U ogroman blok smole (5,5 x 2,5 x 3,1 metara) boje jantara uronili su kultni Mercedes 280 GE iz 1979. godine i izložili ga na ulazu u sajamsku dvoranu. Lijevanje smole u kalup veći od 43 m3 trajalo je, kažu, čak 90 dana.

Ovom instalacijom žele ispričati priču o insektima iz prapovijesti koji su, zarobljeni stoljećima u jantaru, očuvali svoj DNA do današnjih dana. Oko "jedinstvenog DNA snažnijeg od vremena" vrti se i priča o novoj G-klasi – bezvremenski dizajn bez kompromisa glavna je odlika ovog automobila.