Musk najavio Teslin Roadster s raketnim motorima

Twitter račun Elona Muska ponekad je koristan i služi mu kao kanal za plasiranje bitnih informacija, no nekada se čini kako se šef Tesle njime koristi da "trola" javnost

Sandro Vrbanus nedjelja, 10. lipnja 2018. u 23:29

Šef SpaceX-a i Tesle Elon Musk putem svojeg Twitter računa do sada je najavljivao nadogradnje automobila, komentirao lansiranja raketa, davao korisne informacije o svojim kompanijama i objavljivao fotografije i video zapise koje su potom svi mediji revno prenosili. No, na Twitteru se Musk nerijetko obračunava i s neistomišljenicima, prodaje bacače plamena, te općenito na manje formalan način pokušava komunicirati s javnošću – što ponekad graniči i s trolanjem.

Na primjer, noćas je Musk, ničim izazvan, najavio kako će novi Teslin Roadster, najavljen za 2020. godinu, dolaziti i sa "SpaceX" paketom opreme. Ta će dodatna oprema uključivati desetak raketnih potisnika postavljenih po cijelom vozilu, a služit će za poboljšanje ubrzanja i najveće brzine, te bolje kočenje i prolaske kroz zavoje – a možda će omogućiti Roadsteru i da poleti!?

Leteći automobili, vidimo to u posljednje vrijeme, san su mnogih iz tehnološke industrije. Također, ideja s posebnim mlaznicama za pomoć pri vožnji (doduše, jednokratnih, i s komprimiranim zrakom) nedavno je dospjela u medije jer ju je Bosch naumio ugraditi u motocikle – pa je možda Bosch i inspirirao šefa Tesle na ugradnju nečega takvoga u svoj najbrži automobil.

Naime, kroz nekoliko odgovora tviterašima kasnije je pojasnio kako bi se trebalo raditi o zračnim mlaznicama koje će se uključivati po potrebi, dok bi se tlačni rezervoar sa zrakom punio putem zračne pumpe kad god to bude moguće, s obzirom na korištenje struje iz baterija vozila.

S druge strane, prvu Twitter objavu Musk je nadopunio s pričom o svojem životnom putu i ponovno se dotaknuo novinarstva, pa je sasvim moguće da je ovom najavom raketnog Roadstera samo htio dodatno privući pozornost na sebe i svoju kompaniju, pritom koristeći medije koji svaku njegovu objavu prenose bez rezerve.