Nvidia će platformu Xavier podijeli s kineskim i američkim partnerima

Nvidia je na konferenciji GPU Technology u Kini najavila kako je ostvarila suradnju s dva kineska startupa i jednom američkom tvrtkom u implementaciji njezine platforme za autonomna vozila Xavier

Matija Pavlić petak, 23. studenog 2018. u 13:51

Nvidia je u sklopu konferencije GPU Technology u Kini koja se održala ovog tjedna najavila kako će svoju platformu za autonomna vozila podijeliti s kineskim i američkim partnerima koji proizvode električna vozila.

Kina je veliko svjetsko tržište automobila, točnije predstavlja trećinu globalnog tržišta automobila, dok se svake godine u toj zemlji proizvode oko 24 i pol milijuna vozila. To je i zemlja koja je značajno uznapredovala što se tiče uporabe umjetne inteligencije u vožnji, odnosno u razvoju autonomnih vozila.

Nvidia će ostvariti suradnju s dva kineska startupa (XPeng Motors i Singulato Motors) te američkom tvrtkom SF Motors koji će dobiti pravo na uporabu Nvidijine DRIVE AGX Xavier platforme.

Tako bi tvrtka XPeng Motors do 2020. godine trebala predstaviti autonomna vozila treće razine (Level 3) zahvaljujući hardveru i softveru razvijenom u suradnji s Nvidijom i tvrtkom Huizhou Desay SV Automotive.

Tvrtka Singulato Motors razvijat će sustave treće a potom i četvrte razine (praćenje prometa bez intervencija čovjeka) uz pomoć Nvidijine platforme Xavier. Američki SF Motors iduće će godine započeti s razvojem svoje platforme za autonomnu vožnju koja se temelji na Xavieru.