FlightRadar zabilježio rekordan broj letova zrakoplova u svijetu

Ovoga tjedna pao je novi rekord u broju komercijalnih letova, koje u svojem sustavu prati servis FlightRadar24. Više do 262.000 letova obavljeno je u četvrtak tijekom 24 sata

Sandro Vrbanus subota, 22. srpnja 2023. u 06:00

Internetski servis FlightRadar24, koji prati komercijalne zrakoplove u stvarnom vremenu putem njihovih ADS-B transpondera, još je jednom objavio kako je kroz njihov sustav zabilježen rekordan broj letova. Podsjetimo, u ovo doba prošle godine isti je servis zabilježio potpuni oporavak zračnog prometa na razine od prije pandemije. Samo dva mjeseca nakon toga rušio je rekorde po broju praćenja jednog leta (bili su to letovi Nancy Pelosi prema Tajvanu te lijesa britanske kraljice Elizabete II), a sada ponovno jedan globalni rekord svih vremena.

Udarni dan – četvrtak

Protekla tri četvrtka, kažu iz FlightRadara, padali su rekordi u broju komercijalnih letova tijekom jednog dana. Apsolutni rekord oboren je ovoga tjedna, ponovno u četvrtak, 20. srpnja. Tada je u 24 sata zabilježeno ukupno 139.237 komercijalnih letova, dok je servis ukupno registrirao 262.104 leta – i jedno i drugo su najviši ikad zabilježeni podaci.

Na grafičkom prikazu, koji su objavili, vidimo i da je ova godina daleko premašila prošlu prema aktivnostima u zraku, ali i da bi ovotjedni podaci mogli biti i najviši do kraja godine. Naime, i u proteklim je godinama sredina srpnja bila najužurbanije razdoblje za avijaciju.

📷  Flightradar24
Flightradar24