Bang & Olufsen u problemima i traži kupca

Bang & Olufsen se nalazi u financijskim problemima zbog čega je prisiljen potražiti potencijalnog kupca, što je informacija koju je potvrdio i sam glavni direktor danske tvrtke, Ole Andersen

Matija Pavlić utorak, 27. kolovoza 2019. u 06:00

Danski proizvođač high-end elektroničkih uređaja Bang & Olufsen nalazi se u financijskim poteškoćama koje su vodstvo tvrtke primorale na potragu za kupcem koji bih ih mogao izvući iz krize.

Informaciju da se tvrtka prodaje potvrdio je sam glavni direktor Bang & Olufsena, Ole Andersen, prilikom intervjua za danski financijski dnevni list Dagbladet Børsen. Anderson spominje i loše financijske rezultate tvrtke te izdvaja dva problema u protekloj godini.

Problem je predstavljanje vrlo malog broja novih proizvoda te provedeni zahtjevni proces rekonstrukcije čitave mreže tvrtke za prodaju i distribuciju njihovih proizvoda.

Valja spomenuti kako je Bang & Olufsen prije tri godine odbio ponudu za preuzimanje tvrtke koja je stigla od tvrtke Sparkle Roll u vlasništvu kineskog milijardera Qi Jianhonga.

Problemi Bang & Olufsena samo su nastavak kriznog razdoblja za europske proizvođače elektroničkih uređaja koji je nedavno kulminirao prestankom proizvodnje i aktivnosti u njemačkoj tvrtki Loewe.