Dropbox najavio otpuštanje 500 zaposlenika i fokus na AI

Izvršni direktor Dropboxa Drew Houston je putem bloga tvrtke objavio kako je donio tešku odluku o smanjenju globalne radne snage za oko 16%

Tomislav Stanković petak, 28. travnja 2023. u 09:55
📷 Image: Pixabay
Image: Pixabay

U dopisu zaposlenicima otpuštanje je najavljeno kao posljedica nestabilne ekonomije i želje tvrtke da bude na 'čelu ere umjetne inteligencije'.

Na početku se odmah osvrnuo na utjecaj koji će ova odluka imati ne samo na djelatnike koji će ostati bez posla nego i na njihove obitelji te je za to preuzeo punu odgovornost.

Osim razgovora sa svojim voditeljima timova, pogođeni zaposlenici će moći dobiti minimalno 16 tjedana plaće, do šest mjeseci zdravstvene zaštite i mogućnost zadržavanja uređaja tvrtke za osobnu upotrebu. Također će dobiti podršku za razvoj karijere i pronalaženje posla.

Iako su u prijašnjim poslovnim krizama mogli zaposlenike prebacivati iz odjela u odjel tvrdi da to sada nije bilo moguće jer trebaju drugi profil djelatnika za ono što uskoro žele postići.

U nastavku je pojasnio da su od nekih projekata, iako su u početku mislili da će biti profitabilni, kasnije morali odustati jer nisu bili održivi. Osim toga, svoj fokus žele usmjeriti prema umjetnoj inteligenciji u računalstvu za koju smatraju da će potpuno transformirati budućnost i način rada.

"Promjene koje danas najavljujemo, iako bolne, neophodne su za našu budućnost", rekao je Houston.