GlobalLogic surađuje s Ericssonom na programu Industrije 4.0

GlobalLogic će pružiti ekspertizu u području IoT, 5G i napredne analitike čime će se omogućiti automatizacija proizvodnih i industrijskih funkcija. Suradnja je ugovorena na globalnoj razini

Bug.hr četvrtak, 26. studenog 2020. u 11:30

GlobalLogic je objavio početak suradnje s tvrtkom Ericsson na globalnoj razini na partnerskom programu Ericsson Industry 4.0 za sistemske integratore. GlobalLogic će pružiti vrijednost unoseći svoju domensku stručnost u različite aspekte Industrije 4.0 - poput IoT, 5G i napredne analitike, kako bi omogućio pametnu automatizaciju osnovnih proizvodnih i industrijskih funkcija, objavljeno je danas.

"Industrija 4.0 nastavlja revoluciju u modernoj proizvodnji što omogućuju pametnijii IOT uređaji i bolje 5G komunikacijske mreže", rekao je Vasu Sarangapani, glavni direktor za razvoj u GlobalLogicu. "Kao dugogodišnji partner u uslugama, oduševljeni smo što surađujemo s Ericssonom na implementaciji ovih tehnologija koje unose velike promjene te ostvarujemo obećanje stvaranja Industrije 4.0 za naše zajedničke kupce."

Industrija 4.0

Namjenski izgrađene za industrijsko okruženje, Ericssonove mreže predstavljaju privatne bežične mobilne mreže koje pružaju sigurnost, pouzdanost u pokrivanju signala, veliku gustoću uređaja i predvidljivu latenciju. Uz ova rješenja za povezivanje, tvrtke mogu u potpunosti upravljati strojevima, procesima i podacima, koristeći 4G/LTE tehnologiju, sada s jasnim putem do implementacije 5G tehnologije. Partnerski program Ericssona 4.0 postavlja standarde za prepoznavanje ulaganja partnera u alate i procese koji su potrebni za osiguravanje visokog povrata ulaganja onih klijenata koji koriste takvu mobilnu povezanost kao temelj svojih inicijativa u industriji 4.0.

"Ericsson surađuje sa sistemskim integratorima kao što je GlobalLogic kako bi njegovao ekosustav i osigurao neometano i sigurno postavljanje Industrije 4.0", rekao je Thomas Noren, voditelj namjenskih mreža u Ericssonu.

Inače, GlobalLogic je prisutan u Hrvatskoj kroz GlobalLogic Hrvatska u kojoj rade softverski inženjeri specijalizirani za razvoj rješenja u raznim industrijama. Tvrtka radi na nizu projekata za poznate strane brandove u automobilskoj industriji, u području visoke tehnologije, medijskoj industriji kao i u telekomunikacijama.