Google potiho kupio britanski startup Redux

Google je sredinom prošle godine za još uvijek nepoznati iznos novaca potiho kupio britanski startup Redux

Stjepan Bilić nedjelja, 14. siječnja 2018. u 11:39

Prema pisanju internetske stranice Bloomberg Google je sredinom prošle godine potiho preuzeo britanski startup Redux. Iako je od akvizicije prošlo više od pet mjeseci ni danas nije poznat iznos novaca kojeg je Google isplatio.

Podsjetimo, Redux je osnovan 2013. godine u Cambridgeu i razvio je tehnologiju koja pomoću vibracija staklene površine poput zaslona mobitela i tableta pretvara u zvučnike. Osim toga Reduxovu tehnologiju je moguće koristiti i za haptičke povratne informacije na 2D zaslonima.

Ekipa sa The Verge portala imala je priliku i osobno isprobati Reduxovu tehnologiju za koju navode kako je impresivna. Između tableta s vibrirajućim zaslonom koji funkcionira i kao zvučnik, vergeovcima su predstavljeni i različiti zasloni sa haptičkim odzivom. Dok za zvuk preko zaslona navode kako je bio solidan, za haptičke zaslone kažu kako su imali dojam kao da stvarno dodiruju nešto drugo, a ne staklenu površinu.

Budući da se Google između ostaloga bavi i proizvodnjom mobitela nije teško zamislili gdje bio Google kupljenu tehnologiju mogao primijeniti – u budućim Pixelima. Izbacivanje klasičnog zvučnika, Googleu bi omogućilo ugrađivanje kako drugih komponenti tako i veće baterije koja je još uvijek bolna točka mnogih mobitela.

Da je Google stvarno preuzeo Redux potvrdio je i Crunchbase koji navodi kako je akvizicija obavljena 6. kolovoza 2017. godine, a isto je vidljivo i iz regulatornih podnesaka vezanih uz prijenos Reduxovih dionica na Google od 13. prosinca 2017. godine.

Iz Googlea nisu željeli komentirati ništa vezano uz ovaj poslovni potez.