Greyp Bikes postaje Porsche eBike Performance

Greyp Bikes, tehnološka tvrtka za razvoj i proizvodnju prvih povezanih električnih bicikala na svijetu, sada je u potpunosti ukomponirana u Porscheov jedinstveni ekosustav

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 13. veljače 2023. u 22:21

Kompanija Porsche eBike Performance osnovana je u kolovozu 2022 godine, integracijom Porschea, FAZUA-e i Greyp Bikesa pod jednim krovnim imenom, čime je nastala prilika za unapređenje profila djelatnosti, definiranje sinergija te uspješnu implementaciju u strateški ključne projekte. Sada je, u skladu s time i domaći Greyp Bikes d.o.o. službeno promijenio naziv tvrtke u Porsche eBike Performance d.o.o., objavljeno je danas.

Ovim preimenovanjem je integracija i službeno završena. Poslovna struktura nove kompanije sastoji se od njemačkog Porsche eBike Performance GmbH lociranog u Ottobrunnu, kraj Münchena, te hrvatskog Porsche eBike Performace d.o.o. s lokacijom u Svetoj Nedelji, kraj Zagreba.

Greyp ostaje kao brand

Također, to znači da sva tri branda sada razvijaju i proizvode napredne pogone za električne bicikle: Greyp sa tehničkom ekspertizom za tehnološki napredne i Internetom povezane električne bicikle te razvojem softvera za upravljanje biciklima, FAZUA s fokusom na inovativne kompaktne lagane motore, a iza brenda Porsche iznimno su snažni pogonski sustavi koji će biti ponuđeni u narednim godinama.