I trgovanje zlatom od sad dostupno putem Revoluta

Revolutovi korisnici s Premium i Metal računima sada mogu ulagati u zlato izravno putem aplikacije Revolut. Kupnje su osigurane stvarnim, fizičkim zlatom pohranjenim kod Revolutovog partnera za usluge ulaganja u zlato

Bug.hr petak, 13. ožujka 2020. u 06:00

Globalna financijska platforma Revolut jučer je objavila da kupci s Premium i Metal računima od sada imaju pristup kupnji zlata putem aplikacije Revolut.

Zlato će biti dostupno u aplikaciji putem nove funkcije 'Commodities' (Roba) na upravljačkoj ploči. Korisnici mogu trgovati izloženošću zlatu na temelju aktualnih tržišnih podataka koje Revolut dobiva od svog pouzdanog partnera za usluge ulaganja u zlato.

U priopćenju za javnost iz Revoluta tvrde kako je cjelokupna izloženost korisnika zlatu osigurana stvarnim, fizičkim, zlatom pohranjenim kod Revolutova pouzdanog partnera za usluge ulaganja u zlato. 

Korisnici mogu međusobno prenositi izloženost zlatu putem aplikacije Revolut ili je trenutno pretvarati u kriptovalutu, odnosno e-novac za razne druge kupnje.

Revolut nudi i opciju "automatske burze" koja omogućuje korisnicima postavljanje određene cijene po kojoj će trgovati izloženošću zlatu, pri čemu će Revolut automatski obaviti transakciju kada tržišna cijena dosegne zadanu vrijednost.

Ivan Chalov, odgovorna osoba za dragocjene metale u Revolutu, izjavio je: „Pristup zlatu najnoviji je korak koji smo poduzeli kako bismo omogućili našim korisnicima da dodatno diversificiraju svoje portfelje. Slično kao kod ulaganja u dionice, mnogi su se smatrali isključenima iz mogućnosti pristupa zlatu te im je bilo teško saznati odakle početi. Osigurali smo najjednostavniji i najjeftiniji mogući pristup zlatu, pri čemu korisnici mogu trgovati iznosima koji njima odgovaraju. Cilj nam je otvoriti nove financijske proizvode za naše korisnike i dati im što više mogućnosti tako da mogu štedjeti, ulagati i raspolagati svojim novcem onako kako oni to žele.”

Korisnici računa Metal i Premium moći će pristupiti zlatu nakon što ažuriraju aplikaciju Revolut i odaberu karticu 'Commodities' na upravljačkoj ploči.

Važno je napomenuti kako za razliku od e-novca, zlato u UK ne regulira Agencija za nadzor financijskih usluga, odnosno ono nije regulirano propisima o elektroničkom novcu. Kao i kod svih ulaganja ovog tipa - kapital je izložen riziku!