Kanadska softverska tvrtka FreshBooks u Hrvatskoj otvara razvojni centar za Europu

S novim razvojnim centrom u Hrvatskoj i zapošljavanjem hrvatskih talenata za rad s regionalnim tržištem FreshBooks će osnažiti svoju prisutnost u Europi

Sandro Vrbanus četvrtak, 26. ožujka 2020. u 06:30

Unatoč potencijalnoj ekonomskoj krizi, pandemiji i svim nedaćama koje su nas snašle ove godine, donosimo i nešto pozitivnih vijesti za naše ICT tržište. Kanadska tvrtka FreshBooks izvijestila je, naime, kako planira otvaranje softverskog razvojnog centra u Hrvatskoj. U planu je zapošljavanje velikog broja stručnjaka, najavili su.

FreshBooks je računovodstveni softver koji se nalazi u oblaku, a prilagođen potrebama malih i srednjih poduzetnika kojima olakšava poslove knjigovodstva, upravljanja fakturama, izvješćima i slično. Ovaj servis omogućava i korištenje od kuće što je u današnje vrijeme, kada su samoizolacija i karantena postale stvarnost, od iznimne važnosti. Tvrtka je osnovana 2004. u Torontu, najveći broj korisnika ima u SAD-u i Kanadi, a nalazi se među tri vodeća računovodstvena online servisa. Do sada je servis FreshBooks koristilo oko 20 milijuna ljudi u svijetu.

Razvojni centar i zapošljavanje

Osnivač tvrtke Mike McDerment od samih početaka najveći fokus stavlja na korisnike softvera i zbog toga tvrtka kontinuirano ulaže u razvoj i prilagođavanje njihovim potrebama. Unaprjeđivanje platforme je nešto na čemu će raditi i razvojni tim u Hrvatskoj.

S novim razvojnim centrom u Hrvatskoj i zapošljavanjem hrvatskih talenata za rad s regionalnim tržištem, FreshBooks će osnažiti svoju prisutnost u Europi te se nadaju da će im to omogućiti privlačenje novih klijenata diljem svijeta.

Hrvatsku su odabrali upravo zbog njenog potencijala i kulture, iako FreshBooks kao softver još neko vrijeme neće biti dostupan na hrvatskom tržištu zbog prilagodbe lokalnim zakonima. FreshBooks je trenutačno dostupan u 160 zemalja, a jedan razvojni centar u Europi već imaju u Amsterdamu.

"Posljednjih nekoliko godina se FreshBooks redovito nalazi na listama najboljih poslodavaca u Kanadi, stoga je za očekivati da će biti poželjan poslodavac i u Hrvatskoj te pomoći u stvaranju jedne pozitivne poslovne kulture u zemlji koja se već neko vrijeme bori sa zadržavanjem svojih IT stručnjaka", poručili su iz ove kompanije.