M SAN Grupa izdala nove obveznice i najavila izlazak na burzu

U samo jednom danu na domaćem je tržištu kapitala M SAN Grupa izdala obveznica u vrijednosti 200 milijuna kuna, što je jedan od procesa u pripremi za izlazak s dionicama u javnu ponudu

Sandro Vrbanus petak, 23. srpnja 2021. u 19:18

M SAN Grupa ovoga je tjedna ponovno izašla na domaće tržište kapitala kroz emisiju korporativnih obveznica nominalne vrijednosti 200 milijuna kuna. U samo jednom danu do zatvaranja upisa u knjigu izdanja, ulagatelji su iskazali interes u iznosu od 275 milijuna kuna što je za skoro 40% više u odnosu na ciljani nominalan iznos izdanja.

Knjiga upisa za navedene obveznice bila je otvorena u četvrtak, 15. srpnja 2021. godine u 9:00 te zatvorena isti dan u 15:00 sati. Datum izdanja obveznica, odnosno uvrštenja obveznica u usluge depozitorija, poravnanja i namire Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. je 20. srpanj 2021., a datum početka trgovanja na Službenom tržištu Zagrebačke burze je 22. srpanj 2021. godine.

Interes institucija

Interes za obveznicama su pokazale sve kategorije domaćih institucionalnih ulagatelja te je 51% izdanja alocirano bankama, 24% mirovinskim fondovima, 17% osiguravateljima i 8% investicijskim fondovima. Iz kompanije poručuju kako je uspješna realizacija korporativnog izdanja uz postignute konačne uvjete "potvrdila atraktivnost M SAN Grupe kao novog izdavatelja na domaćem tržištu kapitala".

Cilj ove emisije korporativnih obveznica je osigurati kapital za potrebe refinanciranja postojećeg kratkoročnog i dugoročnog duga kao i za potrebe financiranja obrtnog kapitala potrebnog za nastavak razvoja poslovanja M SAN Grupe.

Razvoj u tri smjera

Daljnji razvoj poslovanja M SAN Grupe biti će usmjeren na tri strateška smjera, od nastavka razvoja logističkih kapaciteta i novih logističkih centara u Adira regiji do investicija u daljnju izgradnju brendova MS Energy iz domene e-mobilnosti te Vivax s područja potrošačke elektronike, klimatizacije i bijele tehnike.

Proces pripreme izdanja obveznice trajao je gotovo šest mjeseci, a ovaj izlazak na Zagrebačku burzu s dužničkim instrumentom dio je šireg plana pripreme za izlazak na IPO (inicijalne javne ponude dionica na burzi) u budućem razdoblju. Podsjetimo, nedavno je izlazak na burzu, kao prva tehnološka kompanija nakon 18 godina, bio najavio Span.

Prvo pojavljivanje M SAN Grupe na tržištu kapitala datira još iz 2006. godine kroz programe izdanja Komercijalnih zapisa. Tada su, u razdoblju od svibnja 2006. g. do lipnja 2010. g., izdali osam tranši Komercijalnih zapisa ukupnog iznosa 245,5 milijuna kuna koje su sve u međuvremenu uredno otplaćeni.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi