Mate Rimac najavio investiciju od oko 150 milijuna eura u Rimac Automobile

Osim što je na Croatia E-mobility Forumu govorio o tome kako bi Hrvatska mogla općenito privući investicije od strane autoindustrije, osnivač Rimac Automobila najavio je i sasvim konkretno skoro zaključivanje investicije od oko 150 milijuna eura

Sandro Vrbanus srijeda, 1. svibnja 2019. u 06:00

Ovoga utorka u zagrebačkom hotelu Esplanade održan je skup Croatia E-mobility Forum u organizaciji Jutarnjeg lista i Američke gospodarske komore u Hrvatskoj. Uvodni govornik ovog događanja bio je čovjek koji utjelovljuje gotovo cijelu hrvatsku autoindustriju i zaslužan je za privlačenje najviše stranih investicija u hrvatske startupe – Mate Rimac.

Njegova je kompanija Rimac Automobili proteklih godina bila zaslužna za veće investicije od cijelog ostatka hrvatskog startup tržišta, zaključivši posljednju rundu investiranja ulaskom Porschea u vlasničku strukturu kompanije. Tada su Rimac Automobili njemačkom legendarnom proizvođaču prodali 10% udjela za 18,7 milijuna eura. No, ovaj je iznos "kikiriki" u odnosu na ono što kompanija iz Svete Nedjelje priprema za ovu godinu.

Kroz nekoliko bi tjedana, najavio je Rimac, trebala biti objavljena velika vijest o ulasku još jednog zvučnog imena u Rimac Automobile, i to u obliku nove velike investicije. Uskoro će ova kompanija, naime, zaključiti rundu C financiranja na tržištu kapitala – a prema prikazanim podacima trebalo bi se raditi o iznosu od čak oko 150 milijuna eura. Mate Rimac nije mogao govoriti o detaljima dok suradnja ne bude realizirana, ali je obećao okupljenima da će u narednim tjednima javnost doznati više o ovom poslu.