Microsoft navodno pregovara o kupnji Discorda za 10 milijardi dolara

Microsoft je prošle godine htio kupiti TikTok, a službeno su dovršili akviziciju Bethesde početkom ovoga mjeseca

Matej Markovinović srijeda, 24. ožujka 2021. u 10:53

Tvrtka Microsoft pregovara o kupnji Discorda za više od 10 milijardi dolara, prenosi Bloomberg.

Kako tvrde Bloombergovi izvori, Discord je u pregovorima s potencijalnim kupcima među kojima je i američki tehnološki gigant Microsoft. O navodnoj prodaji Discorda izvijestio je i VentureBeat koji tvrdi da je s jednom strankom potpisana i ekskluzivna rasprava o akviziciji, što bi moglo značiti da će dogovor uskoro biti finaliziran. Od potencijalnih kupaca, u Bloombergovom se izvješću navode Epic Games i Amazon, ali jedan od izvora tvrdi da dogovor nije neizbježan te da Discord neće tražiti akviziciju.

Discord svaki mjesec broji oko 140 milijuna korisnika te je tvrtkina vrijednost nakon prošlogodišnje zarade od 130 milijuna dolara, procijenjena na 7 milijardi dolara. Discordov je softver besplatan, no tvrtka zarađuje putem mjesečnih pretplata na značajku Nitro, koja omogućuje pogodnosti poput dijeljenje zaslona u većoj razlučivosti, dodatnih paketa naljepnica i manjeg ograničenja prijenosa sadržaja.

Predstavnici Microsofta i Discorda, odbili su komentirati glasine, no navodi se da je upravo izvršni potpredsjednik Microsftovog igraćeg odjela, Phil Spencer, taj koji je razgovarao s Discordom.