Netflix krenuo u povećanje cijena svojih Standard i Premium paketa

Netflix će od idućeg mjeseca na određenim tržištima povećati cijenu svojih Standard i Premium paketa, pa će tako Standard paket u Nizozemskoj poskupiti za 1 euro, a Premium paket za 2 eura

Matija Pavlić četvrtak, 5. listopada 2017. u 21:07

Popularni servis za streamanje video sadržaja, Netflix, odlučio je svoje korisnike u SAD-u, Velikoj Britaniji i Nizozemskoj neugodno iznenaditi s novim većim cijenama za dva svoja paketa.

Riječ je o povećanju cijena Standard i Premium paketa, od kojih prvi pruža mogućnost streamanja sadržaja u HD rezoluciji na najviše 2 zaslona istodobno, dok Premium pruža mogućnost streamanja Ultra HD sadržaja na maksimalno 4 zaslona u istom trenutku.

Proces dizanja cijena za ova dva paketa kreće u studenom, s time da će korisnici tijekom listopada početi dobivati obavijest o poskupljenu kako bi na vrijeme mogli odlučiti žele li nastaviti koristiti uslugu ili ne.

Zasad nije poznato odnosi li se poskupljenje i na Hrvatsku, ali vrijedi navesti da će korisnici u Nizozemskoj Standard paket umjesto dosadašnjih 9,99 plaćati 10,99 eura, dok će cijena Premium paketa sa sadašnjih 11,99 eura skočiti na iznos od 13,99 eura. Cijena osnovnog paketa koji uključuje streamanje video sadržaja SD kvalitete neće se mijenjati te će korisnici i dalje plaćati 7,99 eura mjesečno.

Prema službenom priopćenju navodi se kako će povećanje cijena Netflixu omogućiti proširenje postojeće ponude većom količinom ekskluzivnih TV serija i filmova te pomoći u stvaranju boljeg cjelokupnog korisničkog iskustva. Isto tako povećanje cijena olakšat će prikupljanje sredstava za planiranu investiciju u novi sadržaj vrijednu 6 milijardi dolara koja će biti realizirana iduće godine.