Nir Zicherman, globalni voditelj audio knjiga, napušta Spotify

Zichermanov odlazak neće biti samo veliki gubitak za tvrtku u pogledu audio knjiga, nego označava i gubitak "stare garde" Spotify podcastinga

Tomislav Stanković ponedjeljak, 17. travnja 2023. u 20:47
📷 Image: Agê Barros, Unsplash
Image: Agê Barros, Unsplash

Zicherman je u Spotify došao 2019. kao jedan od suosnivača Anchora kojega je Spotify tada preuzeo za 150 milijuna dolara, a prema izvorima iz The Vergea, iz tvrtke odlazi u listopadu ove godine.

Koliko je njegova funkcija značajna govori i činjenica da je bio zadužen i za Spotifyjevo preuzimanje Findawaya, platforme koja korisnicima omogućuje stvaranje, distribuciju i monetizaciju vlastitih audioknjiga, iz srpnja prošle godine.

Uskoro je Zicherman preuzeo vođenje cjelokupnog poslovanja s audio knjigama.

Da njegov odlazak nije usamljen slučaj  dovoljno se podsjetiti da je tijekom prošle godine većina osnivača i rukovoditelja koji su došli u Spotify tijekom njegovog procvata podcasta odlučila otići. U pitanju su Courtney Holt, Michael Mignano, Alex BlumbergDawn OstroffMax Cutler.

Spotify će u međuvremenu započeti potragu za sljedećim izvršnim direktorom za audio knjige koje bi trebale biti treća glavna vertikala tvrtke nakon glazbe i podcasta.