Od sada se u A1 webshopu može plaćati jednim klikom preko Revolut Paya

A1 Hrvatska prvi je veliki Revolut Pay partner u Hrvatskoj i prva telekom kompanija koja je integrirala ovaj sustav plaćanja globalno

Bug.hr utorak, 23. svibnja 2023. u 22:44

A1 Hrvatska uz pomoć integracije sustava Revolut Pay korisnicima donosi novu opciju plaćanja. Tako će Revolut plaćanje biti implementirano u A1 webshop i omogućit će privatnim korisnicima obavljanje transakcija u jednom kliku.

Gotovo svi online kupci susreli su se s kompliciranim sustavima plaćanja u digitalnim trgovinama, koji uključuju odlazak s webshopa na stranicu kartičnog poslužitelja i autorizaciju transakcije tokenom u aplikaciji banke. Direktna integracija plaćanja u webshopu je brža i jednostavnija opcija. Ako korisnici kupuju u A1 webshopu putem mobilnih uređaja, odmah se prebacuju na Revolut aplikaciju. Ako pak koriste računala ili tablet, preskaču se svi nepotrebni koraci i generira se QR koda unutar samog webshopa. Skeniranjem koda u Revolut mobilnoj aplikaciji realizira se transakcija, odnosno plaćanje.

Time je maksimalno pojednostavljeno kupovanje, a unaprijeđena je i sigurnost procesa plaćanja, budući da se podaci ne dijele s trećom stranom odnosno servisima za obradu podataka. Postupak plaćanja u cijelosti se odvija unutar webshopa, bez potrebe da kupci budu preusmjereni na vanjsku stranicu.

Revolut Pay prilikom transakcije osigurava dodatnu razinu sigurnosti, poput enkripcije i dvofaktorske provjere autentičnosti, što pomaže u smanjenju rizika od prijevare ili neovlaštenog korištenja.

Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika, A1 Hrvatska
Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika, A1 Hrvatska

„Uvođenjem Revolut Pay-a još smo se jednom potvrdili kao predvodnik u inovacijama na domaćem tržištu. Uz novu, sigurnu, brzu i pouzdanu metodu plaćanja s ciljem unaprjeđenja procesa kupovine dodatno podižemo i zadovoljstvo korisnika. Osim toga, novitetom iz svijeta digitalnih sustava plaćanja, ujedno donosimo još višu razinu sigurnosti“, izjavila je Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika A1 Hrvatske.

Andrius Bičeika Revolut Bank Deputy CEO (EEA)
Andrius Bičeika Revolut Bank Deputy CEO (EEA)

„U Revolutu uvijek nastojimo prihvaćanje plaćanja učiniti bržim, praktičnijim i jeftinijim za trgovce svih veličina, gdje god se nalazili. Povrh toga, nastojimo plaćanja učiniti jednostavnijim i sigurnijim za kupce. Ovo partnerstvo mijenja način na koji korisnici u Hrvatskoj obavljaju online plaćanja, a također će transformirati i način na koji korisnici obavljaju online plaćanja s telekomunikacijskim kompanijama diljem svijeta”, izjavio je Andrius Bičeika, zamjenik glavnog direktora i partner u Revolut banci.