Odjel za istraživanje i razvoj nije dio Foxconnova plana štednje

Foxconn reagirajući na svoj plan štednje koji će implementirati tijekom iduće godine ističe kako se plan štednje ne odnosi na odjele za istraživanje i razvoj te razvoj novih proizvoda

Matija Pavlić ponedjeljak, 26. studenog 2018. u 03:34

Na našim smo stranicama pisali kako tvrtka Foxconn u sklopu svojeg poslovnog plana za iduću godinu planira ostvariti smanjenje troškova u iznosu od 3 milijarde američkih dolara te otpustiti 10% svoje pomoćne radne snage.

Ovih dana Foxconn je dodatno pojasnio svoje namjere što je objavljeno na internetskoj stranici Digitimes.

U tvrtki ističu kako u plan štednje za iduću godinu nisu uračunati njihov odjel za istraživanje i razvoj te odjel za razvoj novih proizvoda. Umjesto štednje Foxconnov odjel za istraživanje i razvoj u budućnosti očekuju veća ulaganja.  

Rezanje troškova trebalo bi biti primijenjeno na odjelima koji nisu ostvarili postavljanje poslovne ciljeve, bit će srezani troškovi poglavito vezani za administraciju i logistiku.

Foxconn snažno investira u industrijski IoT sektor te nastoji unaprijediti svoje poslovanje kombinacijom automatizacije, uporabe big data tehnologije, kao i tehnologije umjetne inteligencije. Također, u tvrtki se nadaju skorom pozitivnom razrješenju trenutačnog trgovinskog rata između SAD-a i Kine.