Procurio prvi mail kojeg je Elon Musk poslao zaposlenicima Twittera

U svojem prvom mailu zaposlenicima, Elon Musk je istaknuo važnost Twitter Blue pretplate, želeći da ona čini barem polovicu svih prihoda tvrtke. Dotaknuo se i rada od kuće koji je od sada - zabranjen

Matej Markovinović petak, 11. studenog 2022. u 11:44
📷 Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube

Vlasnik Twittera, Elon Musk, u srijedu navečer prvi je put poslao mail zaposlenicima tvrtke, upozoravajući ih na izazovnu gospodarsku klimu te ističući potrebu osvježavanja Twitter Blue pretplate kako bi uspjeli preživjeti nadolazeću krizu.

Musk se na početku ispričao zbog tematike maila, ali, kako kaže, ne postoji način da se ta poruka uljepša.

„Iskreno govoreći, ekonomska slika koja je pred nama je strašna, posebno za tvrtku poput naše koja toliko ovisi o oglašavanju u izazovnoj gospodarskoj klimi. Štoviše, 70 posto našeg oglašavanja je na temelju brenda, a ne na temelju učinka, što nas čini dvostruko ranjivijima“, započinje Musk.

Istaknuo je kako je upravo iz tog razloga htio da se Twitter Blue osvježi, jer bez značajnijih prihoda od pretplata, postoji šansa da Twitter neće preživjeti nadolazeću ekonomsku krizu. Musk, stoga, želi da otprilike polovica Twitterovih prihoda čine - pretplate

„Naravno, tada ćemo se i dalje značajno oslanjati na oglašavanje, pa provodim vrijeme s našim prodajnim i partnerskim timovima kako bih osigurao da Twitter i dalje bude privlačan oglašivačima“, napominje novopečeni vlasnik Twittera.

Kao što je i najavljivano, rad od kuće više nije dopušten te svi zaposlenici moraju u uredu provesti minimalno 40 sati tjedno. Odsutnost se može opravdati ako zaposlenik „fizički ne može putovati do ureda“ ili ako ima „kritične osobne obveze“, prenosi The Verge.

„Radujem se suradnji s vama kako bismo podigli Twitter na potpuno novu razinu. Potencijal je doista nevjerojatan“, zaključio je Musk u svom mailu.