Qualcomm ponovno odbio Broadcom

Qualcomm je ponovno odbio Broadcomovu ponudu za preuzimanjem tvrtke, kažu da Broadcom ponudom od 121 milijardu američkih dolara podcjenjuje njihovu stvarnu vrijednost

Stjepan Bilić nedjelja, 11. veljače 2018. u 08:00

Broadcom već neko vrijeme pokušava kupiti Qualcomm, ali mu to nikako ne polazi ta rukom. Podsjetimo, Broadcom je svoju prvu ponudu za preuzimanjem vrijednu čak 130 milijardi američkih dolara poslao još krajem 2017. godine, ali je istu Qualcomm ne trepnuvši odbio.

Novu ponudu, vrijednu 121 milijardu američkih dolara Broadcom je ponovno poslao na Qualcommovu adresu ovih dana. Scenarij s kraja prošle godine se ponovio – Qualcomm je ponovno, sada već po drugi put odbio Broadcom navodeći kako u svojim ponudama podcjenjuju njihovu stvarnu vrijednost.

Iz Qualcomma su također poručili kako su spremni sjesti za stol kako bi pokušali riješiti po njima ozbiljne nedostatke iz Broadcomove zadnje ponude. U pismu upućenom Broadcomovoj upravi navedena i dva bitna pitanja o kojima bi na sastanku trebali raspravljati – koji je najviši iznos kojeg Broadcom namjerava ponuditi te jesu li se spremni obvezati na sve radnje koje su potrebne za dovršenje posla.

Čini se kako unatoč ponovnom odbijanju Qualcomm razmišlja o prodaji, odnosno o preuzimanju, samo po znatno višoj cijeni nego što je do sada bila u igri.