Revolut dobio pola milijarde dolara novih investicija

Fintech startup iz Velike Britanije zatvorio je najveću do sada rundu financiranja u kojoj je valuacija kompanije postavljena na 5,5 milijardi dolara

Sandro Vrbanus srijeda, 26. veljače 2020. u 10:27

Mobilna aplikacija i debitna kartica koje bi mogle zamijeniti klasične banke – ideja je koju je Revolut, zajedno s još nekoliko konkurenata, počeo provoditi u stvarnost. Fintech revolucija polako zahvaća cijeli svijet. Brzo mobilno plaćanje, provođenje bankovnih transakcija bez naknada i mnoge druge usluge dostupne su unutar mobilnih aplikacija, a na ideju bankarstva u džepu sada se hvataju i veliki ulagači.

Britanski Revolut ovoga je tjedna tako priveo kraju najveću do sada rundu prikupljanja investicijskog kapitala. U rundi D od institucionalnih investitora dobili su čak 500 milijuna američkih dolara, pri tržišnoj valuaciji kompanije od 5,5 milijardi dolara. Do sada je, uključujući ovu investiciju, Revolut ukupno prikupio 836 milijuna dolara.

Trenutačno ova kompanija ima oko 10 milijuna korisnika, većinom u Ujedinjenom Kraljevstvu i Europi, a u posljednje dvije godine bilježi ogromne stope rasta, kako broja korisnika koji njihove usluge koriste besplatno, tako i onih koji plaćaju mjesečnu naknadu za premium pakete.

Novi kapital bit će iskorišten za unaprjeđenje postojećih usluga i povećanje prihoda. Osim toga radit će na međunarodnoj ekspanziji, u kojoj su im prioritet tržišta Japana i SAD-a na kojima planiraju svoje usluge ponuditi u narednim mjesecima.

📢 Besplatna dostava

TOP!

HP AiO

Ryzen 5 4500U, 8GB, 256GB SSD, Radeon Graphics, 27" FHD IPS.

4.799 kn Kupi

📢 Vrhunska ponuda

TOP!

XIAOMI lipanj

Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.

Od 450 kn Kupi

📢 2 godine jamstva

TOP!

ASUS Vivobook

Ryzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.

4.649 kn Kupi


Multiroom zvučnik

DENON Home 350

Hi-Res Audio reprodukcija, Bluetooth, Amazon Alexa, internet radio i glazbeni streaming, Airplay 2, podrška za subwoofere s ugrađenim HEOS-om.

4.729 kn Kupi

Mrežni audio player

MARANTZ NA6006

HEOS multiroom audio tehnologija, AirPlay2, Alexa, Streaming glazbe, Bluetooth, Wi-Fi, Marantzovi vlasnički HDAM krugovi.

4.929 kn Kupi