Revolut ima već pedeset tisuća korisnika u Hrvatskoj, a sada uvodi i trgovanje dionicama

Revolut uvodi mogućnost trgovanja dionicama za korisnike Premium i Standard kartica, što im omogućuje kupovinu 450 američkih dionica izravno putem aplikacije Revolut, i to za početnu cijenu od samo jednog dolara

Bug.hr petak, 27. rujna 2019. u 08:00

Revolut, fintech tvrtka sa sjedištem u UK, koja ima više od sedam milijuna korisnika u Europi i Australiji, objavila je kako je do sada je privukla 50.000 korisnika u Hrvatskoj. Rast broja korisnika bio je iznimno brz. Do lipnja ih je bilo 20 000, a u tri ljetna mjeseca taj broj se i više nego udvostručio, stiglo je čak 30 000 novih korisnika.

Revolut je prije četiri godine bio zamišljen kao kartica za putovanja kod koje su svi troškovi koji nastaju prilikom podizanja gotovine, plaćanja i razmjene valuta na putovanju u inozemstvu maksimalno smanjeni. Vrlo brzo je prerastao tu početnu ideju, o čemu ste već opširno pisali.

Revolut nudi tri vrste računa. U besplatnom paketu Standard nudi top-up debitnu MasterCard ili Visa karticu, razmjenu valuta i prijenos novca bez naknada i uz međubankarski tečaj, mogućnost podizanja gotovine na bankomatima bez naknada u iznosu do 1.700 kuna mjesečno i automatsko preračunavanje valuta prilikom plaćanja u valuti zemlje u kojoj se korisnik nalazi.

Pored fizičke kartice, u besplatnom paketu Standard dolazi i jedna virtualna kartica za online plaćanja. U paketima Premium i Metal, za koje se plaća mjesečna naknada, dolazi još mnoštvo drugih usluga i naprednih mogućnosti. To su između ostaloga i jednokratne virtualne kartice kod kojih se broj kartice mijenja nakon svake transakcije, što povećava sigurnost online kupnje.

Revolut odnedavno omogućuje nadoplatu računa i u kunama, pa korisnici sada svojom Revolut karticom mogu plaćati u kunama, koristiti kune kao primarnu valutu plaćanja, slati i primati kune i jednostavno plaćati kunama s Revolut karticom u lokalnim trgovinama.

Trgovanje dionicama bez provizije

Revolut je nedavno svoju ponudu naprednih usluga proširio s još dvije nove: doniranjem i trgovanjem dionicama bez provizije.

Uz Revolut korisnik može birati kada će, kome i koliko donirati, sam bira učestalost, iznose i primatelje donacija, a Revolut se brine da svaki iznos dospije u prave ruke, bez provizije. Revolutovi su korisnici donirali organizaciji Rainforest Alliance i WWF-u za borbu s posljedicama požara na prostoru Amazonije, kao i dobrotvornim organizacijama Spasimo djecu, LGBT te skupini ILGA-Europe. 

Korisnici Revoluta imaju priliku kupovati frakcijske dionice čije se početne cijene kreću već od 1 USD

Druga važna usluga je trgovanje dionicama bez provizije. Korisnici Revoluta imaju priliku kupovati frakcijske dionice čije se početne cijene kreću već od 1 USD. Korisnici mogu trgovati sa 450 američkih dionica izlistanih na burzama New York Exchange i NASDAQ, podržani cijenama koje se ažuriraju u stvarnom vremenu i podacima o rezultatima na tržištu.

Nakon pokretanja usluge trgovanja za korisnike Metal kartica, Revolut je objavio da usluga također postaje dostupna korisnicima Standard i Premium kartica. Korisnici Standard kartice bit će ograničeni na tri besplatne razmjene dionica mjesečno, dok će korisnici kartice Premium bit ograničeni na osam besplatnih razmjena dionica mjesečno.

Dodatne razmjene dionicama naplaćivat će se 1 GBP po razmjeni uz godišnju naknadu za uslugu od samo 0,01 %.