Revolut za besplatne račune snižava prag za naplatu naknada

Popularna digitalna kartičarska kuća uvest će u određenim situacijama naknade za podizanje gotovine na bankomatima za one koji njihove usluge koriste besplatno, te promijeniti politiku ostalih naknada

Sandro Vrbanus petak, 19. veljače 2021. u 12:00

Korisnici Revoluta, alternativne kartice koja je među prvima u Hrvatsku dovela mogućnost korištenja novih fintech usluga i Apple Paya, dobili su ovih dana e-mail s pojašnjenjima novih politika naplate naknada. Velik dio njih koristi Revolutov "Standardni" plan, odnosno ne plaća mjesečnu naknadu za korištenje računa i kartica, a upravo za njih se od 23. travnja spremaju najveće promjene.

Naknade za korištenje bankomata

Jedna od najpopularnijih funkcionalnosti Revoluta, besplatno podizanje gotovine na bilo kojem bankomatu, od navedenog će datuma biti dodatno ograničena. Dosadašnji limit od 1.700 kuna gotovinskih isplata ostat će kao i do sada, ali će broj besplatnih transakcija na bankomatima bit će ograničen na samo pet mjesečno. Nakon što korisnik iskoristi pet besplatnih transakcija ili prijeđe 1.700 kuna unutar jednog mjeseca, Revolut će mu za svako sljedeće podizanje gotovina naplatiti naknadu. Ona će iznositi 2% od podignutog iznosa, a minimalna naknada bit će 10 kuna.

Naknade za Premium i Metal korisnike ostat će iste, samo što će i njima, nakon što premaše maksimalni mjesečni iznos, također minimalna naknada biti 10 kuna (uz zadržavanje postojećih limita i bez ograničenja na broj transakcija).

Limit na međunarodna plaćanja

Prebacujete li s Revoluta novac na druge račune, imajte na umu da ograničenja stižu i za tu aktivnost. Uvodi se ograničenje od jednog prekograničnog (SEPA) plaćanja koje će biti besplatno, a svako nakon njega koštat će 4 kune (za besplatne korisnike). Međunarodni SWIFT transferi povlačit će za sobom naknadu od 24 ili 40 kuna za sve korisnike.

Također će biti ukinuta i fiksna cijena dostave Revolut kartica. Umjesto dosadašnjih 4,99 funti za običnu ili 19,99 eura za brzu dostavu, ova će se usluga od sada obračunavati ovisno o adresi primatelja, pa će varirati. Korisnici će konačnu cijenu dostave do svoje adrese doznati netom prije nego naruče karticu.