Rimac Automobili šire svoj razvojni ured u Velikoj Britaniji

Domaći proizvođač električnih superautomobila i tehnologije za iste najavljuje kako će do kraja godine u britanskom Warwick Enterprise Parku zaposliti 30 ljudi

Sandro Vrbanus utorak, 23. ožujka 2021. u 19:25

Tvrtka Rimac Automobili ovoga je tjedna ugostila državnog ministra za trgovinsku politiku Velike Britanije Grega Handsa u svojem sjedištu u Svetoj Nedelji. Hands je posjetio kompaniju u sklopu radnog putovanja u Hrvatsku i Sloveniju, a ovom prigodom najavljeno je i širenje novog Rimčevog ureda za istraživanje i razvoj u Velikoj Britaniji.

Ured za istraživanje i razvoj Rimac Automobila u Britaniji otvoren je u Warwick Enterprise Parku, a trenutačno se u njemu planira zapošljavanje 30 ljudi do kraja 2021. godine. Tim u Velikoj Britaniji surađivat će s britanskom automobilskom industrijom i hrvatskim sjedištem tvrtke.

Najave širenja u Britaniji

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor, izjavio je: "Iako će nam Hrvatska uvijek biti dom, odlučili smo iskoristiti priliku i okupiti mali tim u Velikoj Britaniji, gdje automobilska industrija ima dugu povijest i visoku razinu stručnosti. Mišljenja smo da su britanski inženjeri prvoklasni u novim tehnologijama elektrifikacije vozila i buduće mobilnosti. Iako započinjemo s malim uredom, mogli bismo se značajno proširiti u godinama koje dolaze, radeći na budućim Rimac projektima te usko surađujući s našim timom inženjera, dizajnera i tehničara iz Hrvatske."

Rimac Automobili već imaju uske veze s Velikom Britanijom, s H.R. Owen grupom koja je dio globalne mreže partnera. Tvrtka je već isporučila tehnologiju za brojne britanske automobilske marke kao što su Aston Martin i Jaguar Land Rover, ali je i dobavljač mnogim svjetskim proizvođačima automobila, uključujući Hyundai, Porsche, Pininfarinu, Koenigsegg i druge. Rimac Automobili trenutno zapošljavaju gotovo 1.000 ljudi.

Uskoro će, kao što znamo, predstaviti i svoj drugi sportski električni superautomobil C_Two, i to u konačnom, produkcijskom obliku. Nakon višegodišnjeg procesa razvoja i testiranja, C_Two uskoro će ući i u serijsku proizvodnju, ograničenu na 150 komada, poručuju danas iz Rimac Automobila.