Sjedište Twittera pretvara se u 'svinjac': Musk otpustio čistačice i domare

Kako bi uštedio novac, Elon Musk je otpustio čistačice i domare. Zaposlenici Twittera kažu da im prostorije smrde po ostacima hrane i znoju

Matej Markovinović subota, 31. prosinca 2022. u 15:15

Izvršni direktor Twittera, Elon Musk, reže troškove u svojoj novoj tvrtki gdje god može. Kako doznaje The New York Times, novi vlasnik otpustio je čistačice i domare, nakon što su štrajkali i zahtijevali veće plaće početkom ovog mjeseca.

Odlazak čistačica i domara navodno je pretvorio Twitterovo sjedište u San Franciscu u – pravi „svinjac“. Četiri kata su zatvorena, pa je ostatak zaposlenika „naguran“ na preostala dva. Neki su zaposlenici anonimno progovorili za NYT, otkrivši da miris ostataka hrane i znoja prevladava prostorijama, da su zahodi prljavi i da moraju od kuće donositi vlastiti toaletni papir.

Jedan od čistača koji je radio u Twitteru proteklih 10 godina, Julio Alvarado, još je početkom prosinca rekao za BBC da je cjelokupna radna atmosfera bila mnogo bolja dok Musk nije preuzeo tvrtku. Ljudi su, kako kaže, radili bez brige i straha, što se „u tren oka“ promijenilo.

Također, istaknuo je kako mu je jedan od članova Muskovog tima rekao da će poslove čistača zamijeniti roboti. No, sudeći prema izjavama pojedinih Twitterovih zaposlenika, robota za čišćenje još nema na vidiku.