Slovenski Big Bang preuzima Sancta Domenicu

Slovenski maloprodajni lanac potrošačke elektronike Big Bang potpisao je ugovor o preuzimanju 100%-tnog udjela u poznatom domaćem trgovcu iz Svete Nedelje

Sandro Vrbanus četvrtak, 14. srpnja 2022. u 12:25

Ovoga tjedna stiže vijest o velikoj akviziciji na regionalnom tržištu maloprodaje potrošačke elektronike i informatičke opreme. Vodeći slovenski trgovački lanac u tom segmentu, Big Bang, potpisao je ugovor kojim preuzima 100% vlasništva nad hrvatskom tvrtkom Sancta Domenica.

Strateško partnerstvo stvara snažnog regionalnog igrača sa 30 poslovnica u dvije zemlje, dvije online trgovine, lidera na tržištu sa 6 milijuna kupaca i grupaciju sa više od 550 zaposlenika. Big Bang, Big Partner i Grupa Sancta Domenica su u 2021. godini ukupno ostvarili 255 milijuna eura prihoda, a predviđa se da će do 2025. godine ukupni prihodi narasti na više od 300 milijuna eura, objavljeno je.

"Sretna sam što nam je uspjelo pronaći strateškog partnera za Sancta Domenicu, koji razumije našu priču, poznaje industriju i stavlja kupce i zaposlenike na prvo mjesto. Sancta Domenica će u strateškom partnerstvu s Big Bangom održati svoj brend", rekla je Vesna Ramljak, vlasnica i direktorica Sancta Domenice, koja će i u budućnosti imati stratešku ulogu u tvrtki.

"Siguran sam da ćemo zajedničkom, većom pričom moći kupcima na oba tržišta pružiti još veći asortiman proizvoda i najbolje korisničko iskustvo. Vjerujem da je to pravi smjer za daljnji razvoj", poručio je Uroš Mesojedec, glavni izvršni direktor Big Banga.

Akviziciju trebaju odobriti nadležna tijela za zaštitu tržišnog natjecanja.