Susan Wojcicki odlazi s mjesta izvršne direktorice YouTubea

U poruci poslanoj zaposlenicima YouTubea, izvršna direktorica, Susan Wojcicki je pojasnila odluku o odstupanju s dužnosti nakon devet godina na čelu YouTubea

Tomislav Stanković petak, 17. veljače 2023. u 06:00
📷 Image: Rubaitul Azad, Unsplash
Image: Rubaitul Azad, Unsplash

YouTube je sadržaj poruke javno objavio pa se tako mogu doznati razlozi za ovakvom odlukom. Ponajprije je tu želja za većim fokusom na obitelj, zdravlje i osobne projekte.

Wojcicki je s Googleom povezana gotovo 25 godina s obzirom da je 1998. godine iznajmljivala garažni prostor osnivačima Sergeyju Brinu i Larryju Pageu. Službeno je počela raditi u Googleu 1999. kada su Brin i Page počeli graditi tražilicu i na kraju pomogla potaknuti tvrtku da kupi YouTube 2006. čija je izvršna direktorica postala 2014., prenosi The Verge.

Njeno mjesto će preuzeti Neal Mohan, trenutačno voditelj proizvoda YouTubea, koji se tvrtki pridružio 2015. godine te u međuvremenu pomagao u razvoju nekoliko YouTube proizvoda, uključujući YouTube TV, YouTube Music, Premium i Shorts.

Wojcicki će podržavati Mohana i pomagati u tranziciji te će ipak zadržati i dugoročnu savjetodavnu ulogu u Googleu i Alphabetu.