Tencent kupuje studio koji je razvio Sackboya za gotovo 1,3 milijarde dolara

Tencent već posjeduje 8,75 posto udjela u britanskom razvojnom studiju za videoigre, najpoznatijem po svojim work-for-hire projektima, koji će se nastaviti pod rukom kineskog tehnološkog giganta

Matej Markovinović ponedjeljak, 19. srpnja 2021. u 20:00

Kineski tehnološki konglomerat Tencent, objavio je planove kupnje britanske tvrtke za videoigre Sumo Group za 1,27 milijarde dolara. Naime, riječ je o tvrtki čiji je studio za razvoj video igara Sumo Digital, napravio Sackboy: A Big Adventure za PlayStation 5 i Crackdown 3 za Xbox i PC.

Kako prenosi Gamesindustry.biz, izvršni direktor Sumoa Carl Cavers, ne skriva svoje zadovoljstvo Tencentovim planovima.

„Priliku za suradnju s Tencentom jednostavno nismo mogli propustiti. To bi Sumou donijelo još jednu dimenziju, pružajući nam mogućnosti da doista utisnemo pečat u ovu nevjerojatnu industriju, na načine koju su nam prije bili nedostižni“, rekao je Cavers.

Cavers kaže da je Tencent već pokazao svoju predanost potpori Sumovim work-for-hire projektima, ali i njihovim originalnim IP radovima te navodi da je također izrazio i namjeru da im osigura ulaganja potrebna za daljnji nastavak rada.

Planove kupnje komentirao je i James Mitchell, Tencentov strateški menadžer.

„Tencent namjerava pružiti svoje znanje i resurse da bi ubrzao rast Sumoa, kako u Velikoj Britaniji, tako i u inozemstvu, podržavajući ih tako na ovome vrhunskom tržištu, ali i Veliku Britaniju kao središte za inovacije u videoigrama“, objašnjava Mitchell dodajući da predložena transakcija donosi korist svim dionicima te uvjerljivu vrijednost za dioničare Sumoa, poboljšavajući im također i buduće poslovanje.