Twitter više ne postoji kao tvrtka

Twitter više ne postoji kao tvrtka, već je sada dio novooformiranog X Corpa. Nagađa se da bi ovo mogao biti prvi Muskov značajniji korak u stvaranju 'aplikacije za sve'

Matej Markovinović srijeda, 12. travnja 2023. u 19:31
📷 Foto: Unsplash, Joshua Hoehne
Foto: Unsplash, Joshua Hoehne

Prema izvješću suda u Kaliforniji, Twitter više "ne postoji" te je sada spojen s novoformiranom tvrtkom X Corp. Vijest o ovoj promjeni potvrdio je i Elon Musk, tweetajući prigodno slovo – X.

Iako trenutno nije jasno koji je sljedeći Muskov plan s Twitterom, niti što X Corp predstavlja, nagađa se da postoji veza s idejom stvaranja aplikacije X. Podsjetimo, radi se o aplikaciji koja bi trebala „služiti za sve“, od kupovanja karata za putovanja, slanja poruka i socijaliziranja, pa sve do plaćanja i kupovanja.

Kao što smo detaljno pisali još u listopadu, najbliže onome što bi se moglo opisati kao „aplikacija za sve“ upravo je kineski WeChat. Riječ je, također, o društvenoj mreži, koja istovremeno služi i kao platforma za komunikaciju, mobilna plaćanja, naručivanje hrane, igranje videoigara, dijeljenje slika i videozapisa, uglavnom svega što se može zamisliti. Aplikaciju koristi 1,2 milijardi korisnika.

Je li spajanje Twittera s tvrtkom X Corp prvi značajniji korak u stvaranju „aplikacije za sve“, ostaje nam još za vidjeti.