Xiaomi gradi vlastitu tvornicu za 5G smartphone

Glavni izvršni direktor tvrtke Xiaomi, Lei Jun, najavio je kako je izgradnja njihove vlastite tvornice za 5G pametne telefone ušla u posljednju fazu, a završetak gradnje zakazan je za idući mjesec

Matija Pavlić četvrtak, 21. studenog 2019. u 21:08

Tvrtka Xiaomi vrlo je prisutna na ovogodišnjoj World 5G konferenciji, a njihov glavni izvršni direktor, Lei Jun, već je održao jedan od nekoliko zakazanih keynoteova.

U spomenutom prvom keynoteu najavio je kako se njegova tvrtka nalazi u posljednjoj fazi izgradnje postrojenja namijenjenom proizvodnji 5G flagship telefona. Sama tvornica trebala bi biti dovršena već u prosincu te će se nalaziti unutar lokacije Beijing Economic and Technologic Development Zone.

Postrojenje se proteže na 187.000 četvornih metara, a kada bude aktivirano očekivani prinos trebao bi biti 60 uređaja po minuti (što je oko 60% više u odnosu na druge usporedive aktivne tvornice). Međutim, u prvoj fazi očekuje se proizvodnja oko 1 milijun uređaja.

Tijekom proteklog mjeseca otkriveni su planovi kineske tvrtke o barem deset pametnih telefona s podrškom za 5G mobilne mreže te informacija kako će svi tvrtkini pametni telefoni s cijenom iznad 250 eura koji se pojave iduće godine imati 5G podršku.