Xiaomi sprema deset novih 5G smartphonea

Zbog pada tržišnog udjela na kineskom tržištu Xiaomi namjerava iduće godine predstaviti deset 5G smartphonea koji pokrivaju različite segmente tržišta kako bi na taj način privukao potencijalne kupce

Matija Pavlić utorak, 22. listopada 2019. u 10:30

Tvrtka Xiaomi na globalnoj razini te posebice na europskom tržištu ostvaruje velike uspjehe, no domaće kinesko tržište druga je priča.

U odnosu na domaću konkurenciju kao što je tvrtka Huawei, Xiaomi stoji nešto lošije nego prošle godine. Zastupljenost tvrtke na kineskom tržištu je pala s prošlogodišnjih 13,9 na ovogodišnjih 11,8%, dok je zastupljenost na europskom tržištu porasla s 6,5 na 9,5% tržišnog udjela.

Upravo, ovakvi rezultati na kineskom tržištu ponukali su čelnike Xiaomija na novu strategiju koja stavlja naglasak na tehnologiju 5G mobilnih mreža.

Iduće godine Xiaomi bi trebao predstaviti barem deset pametnih telefona s podrškom za 5G mreže, a do kupaca se namjeravaju probiti predstavljanjem ne samo skupljih premium modela već i pristupačnijih modela pametnih telefona srednje klase koji također imaju 5G podršku.