Zaposlenici Microsofta moći će na 'neograničen' godišnji

Microsoft u SAD-u uvodi novi model uzimanja godišnjih odmora, pa će tamošnji zaposlenici moći uzeti slobodne dane kada god će oni to htjeti

Matej Markovinović petak, 13. siječnja 2023. u 14:40
📷 Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Microsoft svojim zaposlenicima u SAD-u daje „neograničen“ godišnji, odnosno kako ga glavna direktorica za ljudske resurse, Kathleen Hogan, naziva – Diskrecijsko slobodno vrijeme (Discretionary Time Off).

„Kako, kada i gdje obavljamo svoj posao, dramatično se promijenilo. Dok smo se transformirali, modernizacija naše politike godišnjeg odmora na fleksibilniji model bila je prirodni sljedeći korak“, rekla je Hogan u internom dopisu kojeg se „dočepao“ portal The Verge.

Naime, u teoriji, ova odluka će omogućiti zaposlenicima Microsofta da nemaju ograničenja kad je riječ o uzimanju godišnjeg odmora. Sve dok izvršavaju svoje radne obaveze mogu uzimati slobodne dane koliko im je god to potrebno.

Novi model uzimanja godišnjeg odmora stupa na snagu već 16. siječnja, a Microsoft uz njega još nudi slobodne dane za 10 korporativnih praznika, bolovanje, odmor za mentalno zdravlje i još mnogo toga. Zaposlenici koji imaju neiskorišteni godišnji odmor, dobit će jednokratnu isplatu u travnju.

Što se tiče radnika koji rade na satnicu, oni, zbog različitih saveznih i državnih zakona, neće moći ići na godišnji koliko god će to oni htjeti, kao ni zaposlenici izvan SAD-a.