Nokia promijenila logotip nakon 60 godina

Nokia se nakon 60 godina odlučila riješiti svog prepoznatljivog logotipa te ga zamijeniti s novim, modernijim i minimalističkim. Prema riječima izvršnog direktora tvrtke, to označava njihov razvoj i promjenu strategije

Matej Markovinović ponedjeljak, 27. veljače 2023. u 19:10
Stari logotip Nokije.  📷 Foto: Unsplash
Stari logotip Nokije. Foto: Unsplash

Po prvi puta nakon 60 godina, Nokia je objavila planove za osvježavanje svog brenda. Glavnu promjenu doživio je logotip, koji više nema prepoznatljivu plavu boju, već je sada u potpunosti minimalistički i moderan.

Riječ je, naime, o potezu koji označava ubrzavanje razvitka tvrtke i promjenu dugogodišnje strategije poslovanja. Izvršni direktor Nokije, Pekka Lundmark, rekao je za The Reuters da oni više nisu samo tvrtka za pametne telefone, već su prvenstveno „tvrtka za poslovne tehnologije“.

Kada je 2020. godine preuzeo čelnu dužnost u finskoj tvrtki, Lundmark je postavio strategiju razvoja s tri faze – resetiranje, ubrzanje i skaliranje. Prema njegovim riječima, prva je faza završena te osvježavanjem brenda počinje ona druga.

Nokia, stoga, više neće prodavati svoju opremu samo telekomunikacijskim tvrtkama, već i ostalima, osobito onima u proizvodnom sektoru.

„Vrlo je jasno. Želimo biti samo u poslovima u kojima možemo vidjeti globalno vodstvo“, zaključio je Lundmark.