Proizvodi Philips TV & Sound osvojili četiri Red Dot nagrade za europski dizajn

TP Vision, pod čijim okriljem nastaju TV i audio proizvodi marke Philips, dobio je jedno u nizu priznanja na ovogodišnjem izdanju Red Dot Product Design Awards

Sandro Vrbanus utorak, 16. svibnja 2023. u 11:24

TP Vision je sa svojim TV i audio proizvodima, koji su dostupni pod markom Philips, dobio još jedno profesionalno priznanje najvišeg ranga, osvajanjem četiri nagrade na ovogodišnjem izdanju Red Dot Product Design Awards u kategoriji dizajna proizvoda.

Nagrade je zaslužio dizajnerski tim sa sjedištem u Amsterdamu, a Philips TV i audio proizvodi koji su u 2023. godini nagrađeni nagradama Red Dot su:

  • Philips Ambilight TV OLED+ 908: Dizajnerska struka prepoznala je da će OLED+908 biti vodeći Philips Ambilight TV u 2023. godini, a OLED+ modeli jasno komuniciraju da posjeduju najbolju kvalitetu slike i zvuka. OLED+908 donosi diskretno integriran zvučn i sustav Bowers & Wilkins, postolje s mogućnošću zakretanja te novi daljinski upravljač, o kojem smo već izvještavali.
  • Philips Fidelio T2 TWS slušalice: ove bežične slušalice odlikuje jednostavan kompaktni geometrijski dizajn, dolaze s kućištem za punjenje, imaju keramički okvir s održivom kožom, a kućište također sadrži održivu Muirhead kožu, ali i ekstrudirani, anodizirani aluminij te gumenu podlogu.
  • Philips Fidelio L4 slušalice: i ovaj model njeguje jednostavan, geometrijski dizajn. Upotrebom eloksiranog aluminija za dizajn otvorenog okvira u kombinaciji s Murihead održivom kožom na remenu iznad glave, dizajneri su stvorili lagane i kompaktne slušalice te zaslužili nagradu za to.
  • Philips A5508 True Wireless slušalice: Nagrada je dodijeljena u segmentu namjenskog sportskog zvuka. A5508 je nadogradnja asortimana sportskih nosivih proizvoda marke Philips. Nudeći True Wreless s kvalitetnim zvukom, ovaj proizvod je ujedno i lagan, kompaktan, prepoznatljiv i izdržljiv te otporan na znoj i vodu.

Komentirajući nove nagrade, Rod White, glavni direktor dizajna za TP Vision, rekao je: "Vjerujem da je TP Vision jedinstven u području potrošačke elektronike zbog svoje usredotočenosti na to da dizajn proizvoda postane ključni element procesa stvaranja proizvoda, a ne na dizajn kao naknadnu misao nakon što je koncept proizvoda zacrtan. Naši su potrošači očito prihvatili ideju da je dizajn njihovog proizvoda ključan i da će im pridonositi ponosu vlasništva tijekom njegova životnog vijeka. I presretan sam što je još jednom ta ideja dobila najveće priznanje i službeno priznanje profesionalne dizajnerske zajednice, osvojivši četiri Red Dot nagrade."